Кадър НоваИмам наблюдение, че мярката за зелен сертификат до голяма

...
Кадър НоваИмам наблюдение, че мярката за зелен сертификат до голяма
Коментари Харесай

Ето кога идва новата вълна

Кадър Нова

Имам наблюдаване, че мярката за зелен документ значително се съблюдава. Веднага си пролича въздействието на кривата на заболеваемостта. Но заплахата да имаме ново нарастване е доста огромна, в случай че поддържаме ниското равнище на имунизация и не се вкарват други рестриктивни ограничения.

Това съобщи математикът проф. Огнян Кунчев пред БТВ.

„ Ако държим по този начин, идната вълна може да пристигна края на декември или януари ”, добави той.

По думите на Кунчев сега епидемиологичната конюнктура е по-спокойна, тъй като ноември и декември са месеци на повишаване за всяко простудно заболяване.

" Според данните на Националния статистически институт, които са за седмица по седмица какъв брой души са умряли от 1 до 7 ноември са умряли 1991 души. Според формалната картина на починалите през същата седмица са умряли към 1100 души. Губят се 900 души, това е така наречен „ свръхсмъртност “, съобщи математикът. По думите му най-малко 50% от тези 900 души са умряли вследствие последствията от COVID-19.

Междувременно математикът проф. Николай Витанов предвижда три сюжета за развиването на пандемията у нас. Единият е да продължим по този начин. Вторият е да имаме плато – с над 2000 нови случая, а.третият сюжет е отново да тръгнем нагоре по кривата на заболеваемостта. Според професорът главен фактор за развиването на вируса са идващите празници и учениците, които се завърнаха в клас и е значимо дали ще съблюдаваме досегашните ограничения. „ Ако имаме ум в главата ще паднем под 1000 новорозаразени и под 50 умряли дневно ”, сподели проф. Витанов. Според него у нас в никакъв случай няма да се вкара цялостен локдаун или наложителна имунизация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР