Кадър bTV Акция "Скорост" по пътищата в цялата страна. Операцията

...
Кадър bTV Акция "Скорост" по пътищата в цялата страна. Операцията
Коментари Харесай

Акция Скорост по пътищата в цялата страна


Кадър bTV

Акция "Скорост " по пътищата в цялата страна. Операцията е под егидата на ТИСПОЛ - европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е понижаване на злополуките, провокирани от бързото шофиране.

Пътни служители на реда и механически устройства ще има по автомагистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Операцията е планувана и не е обвързвана със зачестилите в последните дни тежки пътни произшествия.

Според управляващите у нас има наклонност за увеличение на шофирането с несъобразена скорост.

Щом се стъмни, столичните пътни служители на реда включват камерата. Дават толеранс от 20 км.



Камерата се слага на високоскоростните булеварди в столицата и всяка минута снима по един извършител. Всяка нощ е на друго място – на „ Цариградско шосе”, Околовръстното или бул. „ България”, където се провеждат и гонки. Скоро КАТ ще се достави и с още камери, които ще наблюдават за високи скорости и в кварталните улици.

„ Досега нямаше опция да разполагаме камерите поради колата, само че тази камера на тротоара я качваме и реализира контрол”, показва чиновник на столичния КАТ.

Когато водачите видят слагането на камерата незабавно си оповестяват, че на това място има техника. Скоро камерата ще снима и нарушавания в бус лентите.

Операцията ще завърши в неделя 22 април.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР