кадър 7/8Нямам какво да правя повече в тази страна. Махам

...
кадър 7/8Нямам какво да правя повече в тази страна. Махам
Коментари Харесай

Пламен Данаилов пред Фрог: След като полицията преби без причина колега, той каза: „Махам се от тази страна“

кадър 7/8

„ Нямам какво да върша повече в тази страна. Махам се “, ми сподели сътрудник, който бе пребит от жандармерията и задържан без каквато и да е причина. Това разкри пред Фрог нюз икономистът Пламен Данаилов, директен участник, очевидец и персонално потърпевш при всеобщия побой на полицията върху спокойно протестиращите жители.

Ето какво още показа той за насилието:

Г-н Данаилов, вие сте пострадал от полицейското принуждение. Какво се случи нощес на площад „ Независимост “?

Бах отишъл на митинга с цялото си семейство-съпругата, децата, брат ми. Облечени бяхме по тениска и нещо друго.  Нали не си представяте, че сме желали в този си тип да се бием с жандармерията. Преди да стъпим на площада цялото семейство бяхме подробно тествани от полицията. Имаше хора от агитки, които ясно се различаваха от нас. Но полицията не реагира по отношение на тях, което ми се стори съмнително. На протеста  беше пристигнал сътрудник, младо момче, на 24 години, интелигентно, образовано, 60 кг. Той беше със свои познати.  За страдание, с него се случи нещо извънредно.

Разкажете ни!

 Към 11,30 часа се видя, че жандармерията настава. Ние несъмнено, изпълнихме разпорежданията на полицията и се оттеглихме към ул. „ Леге “. В дребните улички униформените безусловно започнаха да ни гонят. Удряха наред кой където свърнат.  Без причина и без значение дали си мъж, жена, дете. Десетки хора пострадаха от това.  Аз бях с вдигнати ръце, само че това не ме избави. Понесох огромния удар с гърдите си. Отделно от това ни пръскаха с газ, което утежни положението ни. Нямах пояснение за какво се нахвърлиха към нас, откакто нямахме димки, бомбички, нищо.  Личеше, че сме мирни жители.  Явно получиха команда и се затичаха към нас.

А с сътрудника ви какво се случи?

Той се оказа един от първите атакувани. Държа да уточня, че като нас също спокойно протестираше. Стоеше по-напред, нито е предизвикал, нито е хвърлял нещо. Жандармерията го е налагала с шутовете.  Насилието, което виждах, беше необяснимо. Колегата го задържаха и го водиха го в районното. Едва  в ранните часове на нощта са го пуснали. Там също е отнесъл още удари и шутове. Има синини по цялото тяло, краката, без главата. Всичко го боли, не може да се движи. Картинката е ужасна. Когато се чухме, ми сподели: „ Аз няма какво да върша повече в тази страна. Махам се! “. А за митинга си беше поставил риза с национални претекстове.  После беше раздрана.  Излязъл е  от районното с парцал на гърба. Не имам вяра жандармерията без да пита да са решили да работят по този жесток метод. По-рано денем, към 13, 30 ч. даже си приказвах напълно обикновено с един от полицейските началници.

Ваша ли беше самодейността за това?

Да, желаех да схвана дали са им дали обещаните 650 лв.. И той най-спокойно ми отвърна: „ То обещанието не е като даването “. Попитах го за какво ни блъскат по този начин, а той ми рече сбито: „ Нареждания! “.

Смятате ли, че агитките бяха пристигнали за пердах?

Не, те имаха единствено бомбички. Ние сме виждали боеве в страни като Гърция, да речем. Тук бяха пристигнали единствено да предизвикат. Нищо повече. Много е забавно обаче да проследиш какво споделят ръководещите тази заран и какво са мислели при сходна обстановка, само че когато са били  в съпротива през 2013 година в нощта на белия рейс. Пълно несъгласие. И изводът е един- бързо се не помни, когато стане въпрос за кокала.

 

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР