Качването в колата сутрин, шофирането до работа и после обратно

...
Качването в колата сутрин, шофирането до работа и после обратно
Коментари Харесай

Движението е здраве – как да го включите неусетно в ежедневието си

Качването в колата заран, шофирането до работа и след това назад до дома са прочут модел за мнозина. За страдание, точно тази процедура води до физическо обездвижване и предизвика появяването на редица болести.

Лекарите предлагат вървене към 10 000 стъпки на ден. Но множеството в множеството случаи се вършат по-малко от 5000 стъпки, а на средностатистическият чиновник се падат към 1500.

Оказва се, че не е чак толкоз мъчно да се извървят 10 000 стъпки дневно – можете да употребявате това време, с цел да помислите за значимите неща и да вземете верните решения.

Колкото повече стъпки, толкоз по-добре за вашето здраве

Разходките защищават от диабет, хипертония, меланхолия и даже деменция. Освен това ставите и мускулите укрепват дейно, усъвършенства се издръжливостта и се подтиква сърдечно-съдовата система.

Така да вземем за пример, даже 15 минути извършения дневно ще удължат живота ви с три години. Известно е, че 10 000 стъпки икономисват 500 калории, които другояче биха се трансформирали в телесни мазнини.

Как да стартираме да вървим повече?

Оставете колата

За да извършите нещо положително за себе си и околната среда – оставете колата си на паркинга. Ще ви е от огромна изгода да се поразходите пеш.

Повече километри = повече стъпки

Може да пазарувате от по-далечен магазин – колкото повече метри до магазина, толкоз повече стъпки ще извървите. А за огромното извършване на покупки през уикенда просто отидете два пъти. Едно, че няма да носите тежки чанти и второ, бързо ще си осигурите потребните 10 000 стъпки.

Изкачване на стълби без асансьор

Вместо да вземете асансьора, изкачете се пешком. Не единствено ще стимулирате кръвообращението, само че и ще тонизирате цялото тяло. Ако обаче имате проблеми с коленете, не прекалявайте – изкачете се, примерно, единствено до третия етаж.

Излезте по-рано

Ако вашата месторабота е надалеч и не можете изцяло да изоставите рейса, метрото или колата, това не е проблем. Просто слезте на няколко спирки по-рано и изминете останалата част от пътя пешком. Или паркирайте колата си на няколкостотин метра от работното място. Така ще можете да походите и да подишате чист въздух – превъзходен метод да повишите утринната си сила.

Разходка

Използвайте обедната отмора с цел да се разноските. Това ще бъде от изгода и за очите, и гърба. И след работа не бързайте да лягате незабавно на дивана – късата вечерна разходка след хранене е извънредно потребна. Може да вземете със себе си и колегата си, ще е още по-забавно.

Движение по време на домакинската работа

Това е напълно просто, а разновидностите са доста. Изнасяйте боклука по-често, можете да танцувате, до момента в който чистите и други сходни неща. Между другото, чистенето е по-забавно, в случай че сте надули до дупка обичаната си музика. А танците от своя страна борят дейно напрежението и поддържат фигурата.

Важното е да не се поддавате на мързела и да не забравяте за изгодите от придвижването.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР