Качествената чушка е хрупкава, добре оцветена и със свежа зелена

...
Качествената чушка е хрупкава, добре оцветена и със свежа зелена
Коментари Харесай

По какво се разпознава качествената чушка

Качествената чушка е хрупкава, добре оцветена и със свежа зелена ръкохватка
Строг надзор и къса верига на доставка подсигуряват качеството на българските чушки в Kaufland. Ежедневни инспекции при банкет на стока в Централния склад, лабораторни разбори и повишен контрол  за останки от пестициди са част от стъпките на качествения надзор на зеленчуците, който ползва ритейлърът. Чушките, които се оферират на регалите в магазините на Kaufland, се берат в ранните часове на деня, транспортират се в хладилни камиони до Централния склад на ритейлъра и стигат до регалите на веригата до 24  часа след брането. Това подсигурява тяхната прохлада.

Традиционно, българинът употребява огромно количество чушки, само че желана за него остава алената чушка, следвана от зелената чушка и от вид „ сиврия “. За производството на чушки ритейлърът работи с над 10 български производители , 5 от тях са част от програмата на Kaufland за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция. Един от тях е „ Чери дриймс “, който извънредно работи с веригата от 2015 година насам.
-->
„ Червен пипер, клас едно, би трябвало да бъде добре обагрен от всичките си страни, би трябвало да бъде твърд на досег, обтегнат пипер, с цел да може той да бъде хрупкав, би трябвало да има свежа зелена ръкохватка, да няма белези от перфориране от насекоми или огромни петна, в резултат на болест или слънце. Ако пиперът е ексцентрична форма, както е този, това никога не е проблем, тъй като той е апетитен и е първокласен “, споделя Пламен Михайлов, шеф на „ Чери дриймс “. Заедно с сътрудника си, основен агроном в стопанството му – Стоян Манджуков, те са домакини на новия епизод от видеопоредицата „ За качеството с Биляна Гавазова “. От тях потребителите на най-големия ритейлър в страната ще научат каква е разликата сред зелената и алената чушка, както и за сигурността и контрола, осъществяван над тях.



За да доближават до клиентите свежи зеленчуци с най-високо качество, Kaufland България реализира надзор на производителите при засяването, развъждането и брането. Продукцията предстои на спомагателен надзор при банкет в Централния склад на ритейлъра. Kaufland ежедневно взима проби и изследва продукцията, преди тя да бъде препоръчана на регалите в магазините. Два пъти в месеца се правят и спомагателни лабораторни разбори в самостоятелна лаборатория, които подсигуряват отсъствието на останки от пестициди в селскостопанската продукция. Осигуряване на най-високо качество се реализира и посредством осъществяване на изненадващи инспекции на  терен при производителите.  Красимир Белчев, специалист „ Договорно произвеждане “ в Kaufland България е един от експертите, извършващи инспекциите на терен. Епизодът от поредицата наблюдава неговата инспекция в „ Чери дриймс “, а във видеото той дава и практични препоръки за съхранението на чушките в домашни условия като показва, че от особена значимост за удължение на качествата му е да бъде съхраняван на място без директна слънчева светлина, без да се мие авансово. Поставянето на чушките в ледник би удължило опцията те да бъдат употребявани пресни в свежо положение.



за пътя на чушките от полето до нашия дом може да бъде гледан в YouTube канала на Kaufland България. Рубриката, която носи името „ За качеството с Биляна Гавазова “, се излъчва всеки вторник в.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР