Качествена дискусия по политики през последните години между партиите не

...
Качествена дискусия по политики през последните години между партиите не
Коментари Харесай

ГЕРБ на срещата с КНСБ: Част от кризите в България не са вносни, а домашни, резултат са от политиката на определени партии

" Качествена полемика по политики през последните години сред партиите не се получава. Щеше да имахме късмет да водим такива диалози, каквито през вчерашния ден с АОРБ и с политическите обединения. Отдавам го на деградация на политическия живот ". Това съобщи на среща с управлението на КНСБ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
 
" Много се тормозя, че има такава специфичност на публичното мнение – хората одобряват протичащото се в Украйна като риалити формат. Накъсването на веригите на доставки ще се отрази на всички. Икономическите последствия от това няма да изчезнат за година или две, още повече, че прогнозата ми е, че или войната ще завърши бързо с доста огромни неприятни резултати, или ще продължи дълго ", сподели той.
 
" Комплексът от рецесии тук не е напълно вносен – има мощен домакински детайл. Ефектът от някои рецесии, изключително във връзка с инфлацията, са резултат от политиката на избрани партии ", добави Дончев.
 
Според него, в случай че се възстановяват цените на електрическата енергия и енергийните запаси, това би имало резултат във връзка с редуцирането на инфлацията, като цел е инфлацията да стигне стойностите в Еврозоната.
По какъв метод тече курсът към бюджетна консолидация е значим разговор, счита той.
 
" В програмата ни предлагаме съответни ограничения касаещи енергийните запаси цените. Кризата на обществените финанси е най-тревожно ", акцентира някогашният вицепремиер. 
 
Според ГЕРБ увеличението на налозите все още е недопустимо. " Ние не одобряваме, че естественият курс на България, даже и с малко, е да задлъжнява. 2022 и 2023 година трябваше да бъдат доста специфични години с взрив на общественото финансиране. Казали сме, че увеличение на данъчната тежест все още за нас е недопустимо ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.
 
Най-лошо е, когато не желаят да финансират страната, приказваме за реакцията на пазарите. Един курс на връщане на обществените финанси в ясна вероятност ще отнеме 4 години. Не одобряваме, че естественият курс на България е към непрестанно задлъжняване ", добави още Томислав Дончев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР