Кабинетът предлага на Народното събрание да се открие медицински факултет

...
Кабинетът предлага на Народното събрание да се открие медицински факултет
Коментари Харесай

Откриват медицински факултет в Бургаския университет

Кабинетът предлага на Народното събрание да се открие медицински факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ – Бургас. Медицинският факултет се основава по предложение на управлението на висшето учебно заведение въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план.

Проектът планува в новото главно звено да се образоват студенти по специалността от контролираните специалности „ Медицина”. Обучението ще се реализира в сходство с условията на Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите „ Медицина “ и „ Дентална медицина “ за придобиване на образователно-квалификационна степен „ магистър “. Университетът разполага с нужната материално-техническа база за първокласен учебен и научноизследователски развой. Учебният развой ще се води от 54 преподаватели, разпределени в 9 катедри.

В Медицинския факултет на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров” ще се приготвят лекари за потребностите на незабавната здравна помощ, доболничната и болничната здравна помощ, диспансери, центрове за запазване на публичното здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР