[JYSK България] JYSK България отчете 27.5% ръст на приходите до

...
[JYSK България] JYSK България отчете 27.5% ръст на приходите до
Коментари Харесай

"JYSK България" отчита 27.5% ръст на оборота за финансовата 2019 г.

[JYSK България] " JYSK България " регистрира 27.5% растеж на приходите до 59 млн. лева за финансовата година, която за едноименната датска верига за мебели и артикули за дома е от 1 септември 2018 година до 31 август 2019 година Това е най-високият резултат за магазини JYSK ( " Юск " ) откогато стъпват на пазара в България през 2005 година, оповестиха от българското сдружение.

" JYSK България " регистрира 4 млн. лева облага преди облагане с налози, което обаче е с 11% по-малко спрямо миналата финансова година. Намалението е резултат от направените вложения в страната, прецизират от компанията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Алекс Брату

Фотограф: Анелия Николова Интериорните мебели - най-търсени

През финансовата 2019 година сдружението откри 6 магазина - във Видин, Русе, Монтана, Димитровград, Габрово и София, и обнови своя обект в Бургас. " Планираме да открием 5 до 7 нови магазина, както и растеж на оборота от 15 до 20% за финансовата 2019/2020 година ", съобщи мениджърът на JYSK за Румъния и България Алекс Брату преди няколко седмици в изявление за специфичното издание на " Капитал ", отдадено на бранш търговия - " Регал ".

През финансовата 2019 година общият брой касови бонове в обектите на веригата се е нараснал с 28.8% спрямо миналата година, а това значи повече от 1.2 млн. касови бележки. Най-продаваните групи артикули в българските обекти са интериорните мебели, следвани от градинските мебели и декорациите за дома. При интериорните мебели най-купувани са тези за трапезарията, а максимален растеж спрямо миналата година означават продажбите на дрешници, показват от сдружението.

Новият логистичен център

В началото на септември т.г. JYSK откри публично своя дистрибуционен център в Божурище. Това е осмият логистичен център на компания в Европа, в който тя влага 107 млн. евро.

Общата повърхност на складовата база е 95 хиляди кв. метра, а общият й потенциал за предпазване на артикули е близо 125 хиляди палетоместа. Най-впечатляващата част в логистичния център са двете напълно автоматизирани кули (т.нар. high bays), посредством които процесите по депозиране, преместване и превозване се правят без човешка интервенция.

Инвестицията в складовата база води до понижаване на времето за доставка както за магазините, по този начин и за онлайн поръчките и значи по-бързи услуги за клиентите. С построяването й JYSK ще спести почти 10 млн. километра годишно от артикули, продавани на Балканите. Проектът носи и екологични изгоди – технологията, по която е построен центърът, обезпечава енергийна успеваемост и минимално количество въглеродни излъчвания.

Центърът обслужва и доставя артикули до магазини на веригата в България, Гърция и Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, а последователно до 2020 година ще обхване и всички онлайн поръчки в района.

Датската група

JYSK е интернационална верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Първият магазин е отворен на 2 април в Дания през 1979 година Днес компанията има над 2700 магазина в 52 страни. В Германия и Австрия магазините се назовават Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK.

За финансовата 2019 година оборотът на групата се е повишил с 6.3% и доближава до 3.794 милиарда евро, а облагата преди облагане с налози е 436 млн. евро. Корпорацията направи обилни вложения в IT и цифрови технологии, с цел да обезпечи безпроблемно онлайн извършване на покупки. Веригата откри голям брой нови магазини в целия свят и влезе на пазара в Ирландия.

В България JYSK стъпи на пазара през 2005 година, като отвори първия си обект в Пловдив. Днес веригата магазини има 29 обекта в 19 български града с общо над 400 заети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР