Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари)

...
Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари)
Коментари Харесай

Нова ТВ се раздели с кореспондентката си в Брюксел

Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата през днешния ден (20 февруари) среща на върха на Европейски Съюз за Нова телевизия, заяви основаният в Брюксел уебсайт EURACTIV.bg. Въпреки че не е известена публично, тя е научила, че съдействието й с медията на Кирил Домусчиев е прекъснато, поради наличието й измежду групата публицисти, отразявали двете визити на основния прокурор Иван Гешев в Брюксел.

Гешев бе за първи път в Брюксел на 2 и 3 декември. Второто му посещаване бе на 5 февруари.

И в двата случая непрекъснато упълномощените български публицисти към европейските институции, измежду които е Николова, не бяха известени за визитите на Гешев, само че все пак мнозина от тях съумяха да ги отразят. Това явно не му хареса. Сега се оказва, че интензивността на Николова не се е харесала и на нейния шеф.

Въпреки всичко Николова ще отрази срещата на върха, само че като сътрудник на EURACTIV България. Предложение за новото съдействие й бе отправено през днешния ден и тя го одобри без съмнение. “Много се веселя на това развиване. Всяко зло за положително ”, разяснява Николова. Тя е работила като дълготраен сътрудник на Дойче Веле, Скай Италия, bTV и Нова телевизия.

Нова телевизия отхвърли изказванията, че Антоанета Николова е уволнена. " Като публицист на свободна процедура ние работим с нея по общоприетия метод – хонорар за всеки излъчен материал, като следващото заплащане към компанията на Антоанета Николова правилно и по график беше осъществено тази седмица ", се декларира в публична позиция на малкия екран. На страницата си във Facebook Николова отхвърли, че не е била на контракт в Нова тв.
" Благодаря на изданието [email protected] България за оценката и доверието. С почитание към обстоятелствата, наложително за хората, разпространяващи информация прецизирам, че работата ми през последните 5 години за NOVA не беше " на повикване " а по Договор от 1 юли 2104 год, подновяващ се на две години. Благодаря на Darina Срелска, която още тогава ме предложения да работя за телевизия, с упоритостта да има интернационална мрежа от репортери, с цел да обезпечи експертна и достоверна информация на българската аудитория. Благодаря и на екипа, с който работех през последните години, по-голямата част уви също към този момент вън от малкия екран. Мога да навляза детайлно и документирано за това по какъв начин тъкмо работи от два месеца Новините на NOVA, само че при толкоз по-големи операции в всекидневието на публиката не си коства. Аз въпреки всичко имам шанса да пребивавам и работя от години в свободна медийна среда, за разлика от толкоз публицисти, чиито " работни " условия и проблеми с медийните работодатели остават невидими. Благодаря и на Georgi Gotev, който професионално се оказа очевидец на случилото се и просто не го подмина и не се заплете в адвокатски формулировки. Ѐ morto un papa, se ne fa un`altro "
 

За една година в “Нова телевизия ” се случиха доста промени, откакто медийната група бе купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви, припомня изданието. Преди две седмици Ива Стоянова, която бе дълготраен началник и даже притежател на свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски телевизия Канал 3, стана шеф на Нова тв. Тя зае позицията на Вяра Анкова.

Ива Стоянова е следващият човек от “Канал 3 ”, който става част от екипа на Нова телевизия. В “Нова ” първо пристигна Миляна Велева от “Канал 3 ” и оглави дирекцията “Новини и настоящи излъчвания ”. По персонална покана на Кирил Домусчиев от “Канал 3 ” в Нова тв се върна репортерът Васил Иванов, който стана водещ проверяващ публицист. Други кореспонденти от свързваната с Пеевски телевизия също се реалокираха в Нова тв и други издания от медийната група.

При промяната на собствеността малкия екран се освободи от проверяващите публицисти Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов. В края на януари с малкия екран се разделиха водещата Лора Крумова и режисьорът и създател на колажи Валдес Радев.

След промяната на собствеността на Нова тв от оперативното й ръководство бе оттеглена и починалата вече Силва Зурлева. Тя участваше в самото основаване на малкия екран от края на предишния век, а по-късно бе член на борда на шефовете и отговаряше за новините на “Нова броудкастинг груп ”.

Оставка от “Нова тв ” подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Махната бе и Виктория Бехар, която бе управител “Стратегическо развиване ”.

Уволнен от спортния уебсайт “Гонг ” бе Николай Александров, което докара до напускането на целия екип основал предаването и уеб страницата. Прекратен бе и договорът на изпълнителния шеф на “Нет инфо ” Христо Христов, който удостовери, че върху публицист от групата се оказва напън.

За отдадените фенове от дълго време е ясно, че под управлението на Домусчиев Нова телевизия се старае да хвали Иван Гешев и да подлага на критика негови съперници, в това число президента Румен Радев. Въпреки това Гешев загатна името на Домусчиев измежду “разните бизнесменчета ”, които прикани да не му “дават ум ”. “Нова ” отрази изявлението, като отстрани от записа името на притежателя си.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР