Журналистка бе застреляна по време на безредици в Северна Ирландия,

...
Журналистка бе застреляна по време на безредици в Северна Ирландия,
Коментари Харесай

​Журналистка е застреляната жена в Северна Ирландия

Журналистка бе убита по време на вълнения в Северна Ирландия, което полицията в петък дефинира като терористичен случай, последвал последното повишаване на насилието, в проблематичния район.

 © БГНЕС
" Лира МакКий беше убита по време на проведено принуждение в Крийган нощес ", гласи изказване на помощник-началника на полицията Марк Хамилтън.

По-рано МакКий бе разгласила фотография, която наподобява е била от протестите в жилищния комплекс Крийган в град Лондондери,, съпроводен от думите „ Дери довечера. Абсолютна полуда “.

Снимките от размириците, оповестени в обществените медии, демонстрираха кола и микробус в пламъци, както и хора с качулки, които хвърляха коктейли Молотов и фойерверки по полицейските коли.

" Самотен стрелец стрелял в жилищен регион на града и вследствие на това ранил госпожа МакКий ", сподели Хамилтън, добавяйки, че полицията счита, че стрелецът е " податлив към принуждение отстъпник републиканец “.

" Ние преглеждаме това като терористичен случай и започнахме следствие за ликвидиране ", добави той.
 Жена почина при нахлуване в Северна Ирландия Жена почина при нахлуване в Северна Ирландия
29-годишна жена почина в предградие на северноирландския град Лондондери.

Журналистът Матю Хюз по-рано разпознава мъртвата жена като един от своите другари.

МакКий е пишела за списание The Atlantic и за Buzzfeed News и бе разгласен от списание Форбс през 2016 година като един от техните " 30 под 30 " изявени фигури в медиите.

Леона О`Нийл, кореспондент на „ Белфаст Телеграф “, сподели, че е била до МакКий, когато е била убита.

„ Стоях до тази млада жена, когато тя падна до полицейския „ Ленд Ровър “ довечера в Крийгън. Обадих се да пристигна кола за спешна помощ, само че служителите на реда я натовариха в техния джип и я откараха в болничното заведение, където тя умря. “

Насилието пристигна в навечерието на Великден, когато републиканците, противопоставящи се на английското наличие в Северна Ирландия, означават годишнината от въстание от 1916 година против английското ръководство.

За взривяване на коли и отвличането на два микробуса в Лондондери по-рано тази година бяха упрекнати и в дисидентска военизирана група.

Мишел О`Нийл, заместник-лидер на ирландската републиканска партия Шин Фейн, осъди убийството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР