Журналистите сме не само медиатори, но и гладиатори, казва Георги

...
Журналистите сме не само медиатори, но и гладиатори, казва Георги
Коментари Харесай

Всичко е политика - спортът, Оскарите, ваксините

Журналистите сме освен посредници, само че и гладиатори, споделя Георги Атанасов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
Известният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов е претендент за народен представител под № 3 в листата на Българска социалистическа партия за района на Враца от гражданската квота. Той е прочут на необятната аудитория от присъединяване си в медийния и публичния живот от 40 година насам. Създава първия частен състезателен седмичник у нас " Меридиан спринт ", по-късно оглавява първия състезателен отдел на " Стандарт ". По-късно става началник на спортната редакция във в. " 24 часа ", основен редактор е на " Меридиан мач ", " Топспорт ". Автор е на 7 книги, като две от тях - " Проклятието на Прехода " и " Вирусът. Шедьовърът на международната тирания ", провокираха необятен отзив. За последното заглавие Георги Атанасов получи специфичната премия на Съюз на българските журналисти за журналистика за 2020.

- Г-н Атанасов, вие не сте член на Българска социалистическа партия, само че се кандидатирате за народен представител от тази партия. Защо?

- Да, аз официално не съм обвързван с Българска социалистическа партия, само че през целия си живот изповядвам левите хрумвания за един по-добър и по-справедлив свят. Не модерната имитация под знаменателя на " джендъра ", миграцията и " мулти-култи ", в която няма нищо ляво, а марксистко-ленинската философия за публично устройство без монопол и тотална благосъстоятелност на Олигархията. Веднага изяснявам, с цел да не останат недомлъвки - одобрявам частното владеене на дребния и междинния бизнес, на междинната класа и фермерите, изобщо на производителните хора и пластове, само че в никакъв случай няма да се примиря с престъпната приватизация на банките, здравната система, образованието, енергетиката, водоснабдяването, електроразпределението, телекомуникациите и изобщо на основните браншове от националната стопанска система.

- Не ви ли смущава преплитането сред публицистика и политика?

- Ни минимум! Нашата специалност освен осведоми и разяснява, само че и образува. По тази причина постоянно и на всички места по света публицистите вършат политика. От Карл Маркс през Христо Ботев и Любен Каравелов до Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Димитър Благоев и Уинстън Чърчил. Освен това, всичко е политика - и спортът, и Оскарите, и имунизациите. Ето за какво няма нищо по-естествено от това публицистите да вземат участие в публичния спор освен като посредници, само че и като " гладиатори ".

- Добре, само че за какво Българска социалистическа партия?

- Отговорът на този въпрос е комплициран и елементарен. Започвам от сложното. Независимо от лявата си еднаквост, доста години поддържах отдалеченост от наследницата на Българска комунистическа партия, защото не бях склонен с ликвидаторския и съглашателски курс на Луканов, Първанов, Станишев, Миков. Едва откакто Столетницата под управлението на Корнелия Нинова стартира завръщане към себе си в левия исторически коловоз, взех решение, че не всичко е изгубено и мога да оказа помощ. Освен това Българска социалистическа партия е единствената действителна политическа мощ към сегашния миг, която изрично и непрестанно води неравната борба с Октопода на Бойко Борисов.

- Как да го разбираме? Като катарзис или завръщате към корените?

- Както желаете - повече или по-малко ще се докоснете до Истината. Фундаменталният претекст да се включа в гражданската квота на Българска социалистическа партия е съзнанието, че този път няма място за смешки и закачки. Тоест, ориста на България е сложена на карта след повече от десетилетие мутро-криминален опит, наименуван ГЕРБ. Не са нужни доста приказки. Достатъчно е да си дадем сметка за предизборните подкупи с парите на данъкоплатците, за чудовищния, корупционен скандал около имунизациите и за читалищната режисура с " съветските шпиони ". Да не връщам лентата обратно към " калинки ", " суджуци ", " жилища ",  " тераси ", " братовчеди ", " Ало, Ваньо ", " WC- Банкя ", Барселона, Чекмеджето и така нататък Този път в действителност няма " ляво " или " дясно ", а Рубикон за оцеляването на България. Национално, обществено, морално, демографско, историческо, културно, цивилизационно. Особено след аферата " Майдел " с имунизациите по корупционни пътеки.

- Не ви ли се коства, че звучите по-скоро в духа на десния Виктор Орбан?

- И какво от това? Впрочем, не е никакво изобретение, че 99% от българските червени гласоподаватели споделят тезата на унгарския министър председател за съветските ваксини и автономията от Брюксел за сметка на нечистоплътната колаборация с световната Олигархия, рекламирана от Сергей Станишев и номенклатурата от ПЕС.

- Това значи, че не приемате поддръжката за " Истанбулската спогодба " на петимата евродепутати от Българска социалистическа партия?

- Абсолютно! Нещо повече - считам, че тези ренегати са своего рода политически еничари, откакто се отхвърлят от кардиналната позиция на партията и гласоподавателите, които ги изпратиха в златната ведомост на Брюксел. И още - забиват нож в гърба на Българска социалистическа партия в най-важния миг преди изборите. Ако имаха грам политически и човешки морал, Станишев, Йончева, Христов и Ко щяха да се откажат от мандатите си, откакто не одобряват позицията на Българска социалистическа партия. Да, само че те мислят най-много за личния си интерес. И по тази причина нищо чудно в околните седмици и месеци да ни сервират " полезности " от вида на " зелената инструкция ", миграцията и даже Е " македонско малцинство " в България?! Защо да се чудим, откакто към този момент признаха ЛГБТ и " третия пол " за смут на наивните небогати леви гласоподаватели, които им подариха джакпота в Брюксел.

- След като се кандидатирате от гражданската квота на Българска социалистическа партия в района на Враца, наясно ли сте с тежките вътрешни проблеми на регионалната партийна конструкция в града на Ботев?

- Който ме познава, е наясно, че няма по какъв начин да играя ролята на щраус. Естествено, че съм осведомен с вътрешните спорове на алена Враца. Макар и от 100 километра, което е нищо в актуалния свят на тотална връзка. Аз одобрих да вземам участие в изборите от гражданската квота в името на достоверната алена идея за един по-добър, по-справедлив и по-човечен свят. Така, както са ни завещали гениалните татковци на социалистическата концепция. Вярно - има недоволни, афектирани, подценени. Мнозина от алената общественост под скалите на Балкана не са съгласни със селекцията за изборите. Налице са остарели, незатворени рани и спорове. Важното обаче е да се разбере, че съдбоносната цел в този момент е да се постави завършек на режима " Борисов ". Всичко друго остава на назад във времето, защото в живота има гранични моменти, когато няма накъде да се отстъпва.

- Вярвате ли в своя триумф на 4 април?

- Най-напред имам вяра в триумфа на идеята, която съставлявам. Наред с тази кардинална позиция считам, че гражданската листа в действителност е мажоритарният избор, за който толкоз хора у нас упорстват. Просто и ясно - персони, защитаващи избрана платформа посредством своята социална тежест. Какво по-добро от това отвън апаратните и конюнктурните съображения?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР