Журналистиката и писателка Мария Касимова-Моасе коментира в социалните мрежи впечатленията

...
Журналистиката и писателка Мария Касимова-Моасе коментира в социалните мрежи впечатленията
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе след изборите: Никой не ни е слагал думи в устата

Журналистиката и писателка Мария Касимова-Моасе разяснява в обществените мрежи усещанията си от предизборната акция. Тя бе претендент за вицепрезидент в двойка с Лозан Панов, който съумя да събере едвам малко над 3% от вота на гласоподавателите, което го класира на пето място след Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

„ Понеже през днешния ден към този момент не съм претендент за нищо и се връщам назад на дивана да се бунтувам пред тв приемника, вместо в него, ще кажа единствено няколко неща “, написа Касимова в профила си във Facebook. Тя благодари на хората, които са я подкрепили и които са водили „ образован “ спор с нея. „ На уточненията, че аз трябвало да съм претендент за президент, ще кажа, че мен предприемчив комитет, партия или въобще група от хора не ме е издигал - мен ме е поканил персонално Лозан Панов. Не ми е идвало на разум да се кандидатирам сама. Така че аз бях в екип с Лозан, тъй като заставам зад тила на всеки, който ми е дал своя вот доверие и не ме е предал. Така съм постъпвала с другарствата си, с браковете си, с всичко. И няма да разисквам това вярно ли е или не е, тъй като въпросът е кардинален и аз не съм мекотело “, прецизира още писателката.

„ Тъй като в нашата акция доста се говореше за ПР-а, ще кажа единствено, че никой не е слагал думи в устата на някого “, съобщи Касимова, евентуално във връзка изненадващата позиция на Панов единствено няколко дни преди изборите, в която атакува Демократична България, въпреки тя да е в инициативния комитет, издигнала кандидатурата му. Въпреки това от Демократична България продължиха да го поддържат с аргумента, че е „ самостоятелен “. Но по данни на „ Алфа рисърч “ гласоподавателите на Демократична България са дали вота си за Румен Радев, а не за Панов.   

„ За човек като Лозан това е невероятно - той приказва това, което той си реши, тогава, когато счита за добре. Обикновено това е сега, в който се случи несправелдивост пред очите му. Като с общественото проявление на оня есемес от Борисов, който целеше да го сплаши като ръководител на Върховен касационен съд. За мен е същото - нито Лозан, нито който и да е различен ми е казвал какво да мисля, какво да приказвам или да премълча. Бях това, което съм и ще съм си, без значение дали моите визии за света и нормалността съответстват с тези на сънародниците ми. И без да ги осъждам за това “, изяснява Касимова.

„ Имаше доста демонизирани неща и хора към нас в този месец и половина. Някои от тях граничеха с удивителни тайни теории. За това ще пиша настрана, тъй като то си е цялостна тематика на проучване. Но от мен да знаете, че доста от нещата, които сте чували някъде си, някой доста вътрешен ви е споделил или всички по този начин приказват, въобще не са по този начин. “ Журналистката добавя още, че не е споделила обществено доста от нещата, които са се случили в границите на акцията „ тъй като и да кихнеш, на това се гледа като на ПР “.

Припомняме, че Касимова е измежду дребното обществени лица в последната изборна конкуренция, която приказва намерено за женските проблеми – насилието над дами, половата дискриминация и други. Вижте нашето изявление с нея ТУК.

 
Да, политиката е женска работа
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР