Журналисти и други служители на New York Times започнаха 24-часова

...
Журналисти и други служители на New York Times започнаха 24-часова
Коментари Харесай

New York Times стачкува за пръв път от 40 години

Журналисти и други чиновници на New York Times започнаха 24-часова стачка заради проточилите се договаряния за нови контракти, почнали през март 2021 година Миналата седмица NewsGuild of New York разгласи, че повече от 1100 чиновници на изданието ще провеждат 24-часова стачка, започваща в 00:01 ч. в четвъртък, ако двете страни не доближат договорка, предавa Associated Press.

Преговори са се провели във вторник и сряда, само че двете страни не са достигнали до консенсус по въпроси, включващи нарастване на заплатите и политиките за отдалечена работа. В сряда вечерта NewsGuild написа в Twitter, че не се е стигнало до договорка и ще има митинг. " Бяхме подготвени да работим толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да реализираме обективна договорка, само че управлението си потегли от масата пет часа преди края ", споделя профсъюзът в известието. В четвъртък сутринта той написа, че чиновниците " в този момент публично стопират работа, което е първият сходен случай в компанията от 4 десетилетия насам ".

Говорителката на NYT Даниел Роудс Ха сподели в изказване, че двете страни към момента са били в договаряния, когато е било обявено за стачката. " Разочароващо е, че те подхващат такива крайни дейности, когато не сме в невъзможност ", сподели тя. В записка, изпратена до показаните от синдиката чиновници във вторник вечерта, заместник-главният редактор Клиф Леви назова плануваната стачка " озадачаваща " и " обезпокоителен миг в договарянията за нов контракт " и добави, че тя " се случва макар засилените старания на компанията да реализира прогрес ".
Реклама
В писмо, подписано от над 1000 души, NewsGuild декларира, че управлението е " протакало " договарянията в продължение на съвсем две години и " времето за реализиране на обективен контракт " до края на годината изтича. Профсъюзът също прибавя, че компанията е споделила на чиновниците, планиращи да вземат присъединяване в стачката, че те няма да получат възнаграждение за времето на митинга. Според профсъюза членовете са били приканени да работят спомагателни часове, с цел да си свършат работата преди стачката.
Напредък в договарянията
При постигането на един пробив в договарянията, избран като забележителен и от двете страни, изданието се е съгласило да отдръпна предлагането си да размени съществуващия пригодим пенсионен проект с усъвършенстван пенсионен проект 401 (k). Вместо това NYT е предложил на профсъюза да избере един от двата проекта. Компанията също по този начин се е съгласила да разшири помощите за лекуване на неплодородие.

Леви е декларирал, че изданието е предложило да усили заплатите с 5.5% при одобрение на контракта, последвано от нарастване с 3% през 2023 година и 2024 година, по отношение на годишните нараствания от 2.2% в предходния контракт. Стейси Каули, финансов кореспондент и представител на профсъюза, съобщи, че организацията желае 10% нарастване на заплатите, което съгласно нея ще компенсира неполучените нараствания през последните две години. Тя прибавя още, че профсъюзът желае договорът да подсигурява на чиновниците опцията да работят отдалечено през избран интервал от време, в случай че функционалностите им го разрешават, само че компанията желае правото да вика чиновниците в офиса на цялостен работен ден.
Свързани публикации Собственикът на " Виваком " е кредитирал договорката на Спас Русев за " Булсатком " 6 декември 2022, 15:46 Над 3 млн. лв. похарчили партиите в предизборните си акции 5 октомври 2022, 06:00 Медийна договорка: Cox Enterprises купува Axios 16 август 2022, 11:32 Не на дъното, само че още в медийното тресавище 5 май 2022, 05:46 Еми Палмър от Надзорния съвет по етичните правила на Фейсбук и Instagram 21 април 2022, 06:39 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Медиа и реклама
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР