Журналистът се закани да отговори със съдебно дело за клевета

...
Журналистът се закани да отговори със съдебно дело за клевета
Коментари Харесай

Шефът на „Делта Гард“ за Димитър Стоянов от „Бърд“: Обичаше да отсяда в офиса на баща ми и моя офис

Журналистът се закани да отговори със правосъдно дело за клюка

Журналистът Димитър Стоянов от уеб страницата „ Бърд “ е бил чест посетител в офисите на „ Делта Гард “. Това показа Димитър Спасов, притежател на охранителната компания.

„ Навремето, разполагаше с цялото време на света и обичаше да отсяда в офиса на татко ми, Спас Спасов и моя офис, на Делта Гард. Темите с татко ми бяха на политическа основа, а с мен …. възхищаваше се на метода по който действа Делта Гард и пътуваше с нашите бусове, с цел да направи материал за професионализма с който нашите чиновници опазват дребните обитаеми места и приноса ни за сигурността по селските региони, а точно земеделските площи, горските масиви, селата и отношението което имаме към хора в неравностойно състояние “, споделя  още Спасов.

Според думите на му, Стоянов е бил организиран на работа от бащата Спас Спасов в „ Бивол “, защото журналистът доста желал да работи там. Освен това е „ предложил услугите си против конкурентни на Делта Гард компании “, а в подмяна Спасов е получавал вътрешна информация за процесите в „ Бивол “.    

„ Многократно съм го приютявал да седне на моята маса по време на церемония вечери по кикбокс, които той следеше с интерес, защото е разпален кикбоксьор “, споделя още Спасов.

В един миг обаче Спасов „ усетил болната упоритост “ на досегашния си другар да е прочут без значение от всичко. „ Морала, етиката и мъжката дума станаха неразбираеми за него думи и се отдръпнах, като не съм пречил на контактите на татко ми с него. След време си разреших да му дам другарски съвет, а той пусна тъжба за мен в европейска институция и се прогласи за жертва. След това тотално отключи някаква фиксация към мен и Делта Гард и стартира да си упражнява фантазията “, написа още Спасов. 

„ Ако мога да го опиша накратко бих му поставил етикет за службогонец, нагаждач и изменник. Това е Димитър Стоянов и неговата рецепта за “уважаван ”журналист, част от “независима ” медия. Призовавам всички да бъдат извънредно бдителни по отношение на по този начин наречените “независими ” публицисти или политици определящи се от “добрите сили ”. Пътят към пъкъла е застлан с положителни намерения… “, добавя още Спасов.

Под поста му се включва и различен другар на Димитър Стоянов, отчаян от смяната и отношението му. Сотир Трайков споделя, че двамата са били сътрудници в университета, в студентските години са делили всичко. След това журналистът постоянно му ходил на посетители в Германия.

„ Усетих след години, че се е трансформирал и е станал един безочлив, двуличен и лъжовен до мозъка на костите си човек! Платен публицист на всякакви грантове и послушник на Американското посолство! Прекратих преди 4 години всевъзможни контакти с него! Той самичък си призна пред мен на четири очи от кое място получава финансирания да стои и да живее по половин година в Германия на хотел и цялостна прехрана и по какъв начин тъкмо обиколи цяла Европа по семинари и симпозиуми, като последният през 2019 - та отново беше тук в Хамбург. Преди години пристигнаха до Хамбург с новата му жена - една адвокатка по каузи с автомобилни произшествия, да желаят от мен услуга - да я свържа с мой някогашен сътрудник в Министерство на вътрешните работи, който се занимава с следствие на тежки пътни произшествия, да им дава информация и контакти с околните на жертвите, като както сподели тя - изкарвали се доста пари и щяло да има за всички ни! Отказах им, видя ми се аморално и неетично, а доколкото си познавам сътрудника от службите, той в никакъв случай не би се съгласил на сходно нещо. Когато му споделих, че се е продал, той скочи и против мен и с новата му жена, нахалната адвокатка, и ме заплашиха със съд за клюка, а от този миг от другарството ни нищо не остана! Прекратих всевъзможни връзки с този човек и ви поучавам да го държите надалеч от вас! “, споделя още Трайков.

Малко по-късно в своя фейсбук Димитър Стоянов изясни и връзката с Делта Гард. По думите му другарството се развалило, когато Димитър Спасов „ почнал да обслужва ползите на Пеевски “. В отговора на Стоянов излиза наяве, че е афектиран от написаното от своя досегашен другар и избира да не излагат сходни неща във Facebook, а да се чуят персонално. Сагата сред двамата, с изключение на сигнали и закани за правосъдни каузи, премива и към апели да се срещнат на кръга.  

„ С Димитър Спасов в никакъв случай не сме били в един и същи миг в националния тим по карате. В този ред на мисли, не не сме били съотборници. Той играеше за клуба на татко си, аз за Левски и Фактор “, написа още Стоянов.  

Стоянов признава, че дълго са били другари със Спасов, „ досега, в който Делта Гард не стартира да обслужва ползите на Пеевски! Да, починалият Спас Спасов беше другар и на Асен Йорданов и му предложи да се срещне с мен. А аз таман бях освободен от Народоосвободителна въстаническа армия ТВ, тъй като направих скандал, че ми стопират следствията. Поледното ми спряно следствие в Народоосвободителна въстаническа армия ТВ беше първото, което излезе в Биволъ! До там беше ролята на господин Спасов, мир на душата му. Апропо, до момента в който аз бях в близки връзки с него. Разбирам, че Димитър Спасов е нервозен тъй като, че bird.bg разгласи обстоятелството за обновеното му досъдебно произвеждане за рекет и изнудване по сигнал на сем. Баневи и техни компании “, написа още Стоянов.

 

 

 

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР