Журналистът Полина Паунова се връща назад във времето - през

...
Журналистът Полина Паунова се връща назад във времето - през
Коментари Харесай

Поли Паунова: 14 юни 2013 г. Погнуса! Държавата избра страната на Пеевски

Журналистът Полина Паунова се връща обратно във времето - през далечната 2013 година. Тогава на днешната дата Делян Пеевски бе определен за началник на ДАНС. Последваха всеобщи митинги и неодобрение против назначението му. Ето какво си спомня журналистката от този ден:
Така стартира всичко. На 14 юни 2013 година С гадност. После страната сподели, че ясно е избрала страна. Тази на Пеевски. Той ставаше все по-успял млад мъж (както самичък се нарече). Година по-късно държавното управление на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи си отиде. Заради вътрешни крамоли. През цялото време изглеждаше все едно хората по улиците не го интересуват. Те (според правителството) бяха платени, дирижирани. Имаше контрапротести, проведени от самите Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Дойде вторият кабинет „ Борисов “. Пеевски беше все по този начин съумял и млад мъж. Реформаторският блок споделяше, че има две обединения на ГЕРБ - очевидна с Република България и скрита с Движение за права и свободи.

Предложената правосъдна промяна беше отхвърлена. Борисов леко се стресна, че в Лондон го питаха дали щом се огледа в огледалото вижда Пеевски. Резултатът от тая работа - министър председателят разгласи проверка на публичните поръчки, свързани с Пеевски. Беше си вест - белким някой ще изговори подмолното въздействие на съумелия млад мъж?

Малко по-късно Томислав Дончев разгласи, че тия поръчки били спрени поради “технически грешки”. Не поради обръчи от компании. Последните не бяха открити. Нищо, че през 2020 година близкият до Борисов Георги Харизанов ще се изпусне в ефира на бТВ и ще каже, че се срещнал с Пеевски в един от офисите на компания от “кръга на Пеевски”. 2020 пък беше и годината, в която хората стачкуваха против ГЕРБ и прокуратурата…. Но съгласно Борисов хората бяха платени и дирижирани. А, имаше и контрапротест. Познато, а?

За това време се смениха двама основни прокурори. И двамата не видяха нищо общо сред Пеевски и банкрутиралата КТБ. Нито откриха друга неправда, макар че най-малкото и най-очевидното са едни Осем джуджета. Нищо, че има самопризнания на участник в схемите (за Божков говоря). Ма не бил меродавен източник… очевидно се чака за корупционни схеми информация да има не участник в тях, а духовник от някоя Божия обител.

Изглежда, че всичко стартира с свършва със глобите на Съединени американски щати. И следното изречение, което не знам за какво се загатва минимум, а в действителност изяснява всичко, и за него, и за съучастниците му: “Peevski negotiated with politicians to provide them with political support and positive media coverage in return for receiving protection from criminal investigations”.

Дет се вика нужно в единствено да се попрочетат едни вестници. А те престъпните следствия, дето липсват са ясни кои са.

Но по този начин, де всичко стартира с това, че през 2013 година хората споделиха, че са погнусени. Има аналогия с едноименната книга. Сигурно се сещате и за героя на Сартр - Рокантен, дето хем беше историк, пък не беше сигурен тъкмо каква книга написа.

Изглежда има придвижване. Нищо, че пристигна извън. Явно вътре беше невероятно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР