Жребият за първия за годината тенис турнир от Големия шлем

...
Жребият за първия за годината тенис турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

Отложиха жребия за Откритото първенство на Австралия. Предстои ли депортация за Джокович?


Жребият за първия за годината тенис шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия, беше отсрочен. Той трябваше да стартира в 6:00 ч. българско време, само че уредниците оповестиха, че ще насрочат нов час.

Смята се, че закъснението е обвързвано с решението дали държавното управление и министърът на емиграцията на Австралия Алекс Хоук ще приключи визата на лидера в схемата и международната класация Новак Джокович.

Снимка: Reuters


Според медиите в Австралия има огромна възможност още през днешния ден (13 януари) локалните управляващи да опитат да депортират сърбина. Той дойде в страната на 6 януари, представяйки здравно изключение, което му разрешава да играе на шампионата, макар неналичието на ваксина срещу ковид. Граничните управляващи обаче не почетоха тази причина, анулираха визата му и го настаниха в хотел за мигранти.

Джокович апелира и беше освободен, само че към момента остава вероятността министър Хоук да вземе еднолично решение и да го върне в Европа. Според медиите в родината на тенисиста, неговите юристи още веднъж биха възразили срещи това решение.

Снимка: Reuters


В хода на драмата в Австралия стана ясно, че Джокович е дал документ за позитивен PCR тест, даден на 16 декември. Именно въз основата на това той твърди, че не може да бъде имунизиран сега. Сърбинът обаче не е почел карантината си и се е срещал с френски публицист.

Освен това Ноле е попълнил в документите си, че не е пътувал в друга страна 2 седмици преди да дойде в Австралия. Стана ясно, че той е бил в Испания, където е упражнявал. Според тенисиста, грешката е позволена от неговия сътрудник. Тези детайлности евентуално ще повлияят на решението на министъра на емиграцията.

В Австралия случаите на ковид се усилват в последните дни. Това е повода броят на феновете за Откритото състезание на Австралия ще бъде понижен. Те ще могат да заемат 50% от потенциала на трибуните.

Снимка: Reuters


Турнирът стартира на 17 януари, а Джокович е 9-кратен първенец в Мелбърн. Спечели ли още една купа, той ще се трансформира в първия тенисист с 21 купи от Големия шлем. В момента сърбинът, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР