Жизненоважно лекарство за диабетиците липсва в аптеките у нас. Става

...
Жизненоважно лекарство за диабетиците липсва в аптеките у нас. Става
Коментари Харесай

Жизненоважно лекарство липсва в аптеките у нас

Жизненоважно лекарство за диабетиците липсва в аптеките у нас. Става дума за медикамента " Оземпик ", който се използва както за намаление равнищата на кръвната захар, по този начин и за намаляване.

От здравното ведомство настояват, че проблем с вноса няма и лекарството е налично. Проверка на " Дарик " сподели обаче, че това не е по този начин. Пациенти се оплакаха, че не знаят по какъв начин ще протече лекуването им, в случай че неналичието на медикамента продължи.

Липсата на лекарство стартира преди пет месеца, сподели Катя Синанова, която има диабет вид 2 и потребност от инжекцията " Оземпик ".

В позиция изпратена до Дарик радио от здравното министерство обясниха, че към сегашния миг не е открит дефицит на лекарството " Оземпик ". Това обаче не е по този начин, съобщи Николай Костов, ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки.

По неофициална информация от предствителството на компанията производител вносът на медикамента е задоволителен за потребностите на страната ни.

Ако това е правилно, остава подозрението, че казусът е в разпределението на лекарството сред аптеките и здравните заведения, а според експертите медикаментът е нов, безвреден, въздейства добре върху равнището на кръвната захар и няма сурогат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР