Животът е раждане и смърт. Загубата на близък до сърцето

...
Животът е раждане и смърт. Загубата на близък до сърцето
Коментари Харесай

Големите българи, които си отидоха през 2021

Животът е раждане и гибел. Загубата на непосредствен до сърцето дебне някъде зад ъгъла и постоянно изскача, когато не очакваш. За нея няма подобаващ миг. Просто идва. Защото някой се отишъл. Остава споменът. Днес си припомняме кои известни българи минаха в един по-добър свят през 2021-ва, оставяйки след себе си думи, погледи, запечатани на лента, мемоари.

През март ни застигна вестта, че на 87 години от този свят си е тръгнала прекрасната и неповторима Татяна Лолова. „ Татяна споделяше за себе си и мога да го потвърдя „ Аз не съм звезда, аз съм слънце “. Тя беше земен човек, можеше да спре всеки чужд на улицата и да му оправи яката или копчето ", сподели тогава в спомените си за нея Христо Мутафчиев, напомня ladyzone.bg.

Голяма тъга през май донесе вестта за неочакваната загуба на младата актриса Лорина Камбурова. Тя издъхна едвам на 30 след затруднения от вирусна пневмония в Москва.

Ден, откакто навърши 60, през август умря актьорът Николай Станчев. Той е прочут на необятната публика от участията си в сериалите „ Седем часа разлика “, „ Стъклен дом “ и „ Под прикритие “. Снимал се е в новелата " Чуждият наследник ", филмите " Нощем с белите коне ", " Денят на владетелите ", " Очите плачат друго " и доста други наши и непознати подукции.

През септември ненадейно ни напусна поетът Марин Бодаков. Едва на 50, създател на няколко стихосбирки и редактор на десетки книги с лирика и прозаичност, той ще остане в паметта ни и със своите литературни прегледи и изявленията на страниците на вестник " Култура ".

Октомври ни лиши актьора Джони Пенков. Той само че остави в завещание възприятието за комизъм, като неизменима част от книгите с афоризми и кинопродукциите, от които става част.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР