Животът е мъдър и постоянно ни учи чрез опита. Той

...
Животът е мъдър и постоянно ни учи чрез опита. Той
Коментари Харесай

20 непоклатими правила: Човек е такъв, какъвто е в дребните неща

Животът е умен и непрекъснато ни учи посредством опита. Той е вплетен в модели, които е потребно да знаете, с цел да избегнете доста неуспехи и неприятности.

Предлагаме 20 закона, които работят безотказно. Наталия Грейс, надарен психолог и бизнес треньор, в книгата си " Законите на Грейс " формулира редица модели, които ще ви оказват помощ да станете малко по-мъдри и да живеете по-добре. Ето някои от тях.

1. Законът за нулирането

Мозъкът би трябвало да се нулира. Ако сте се върнали вкъщи и едвам се държите на краката си, а единствено четиринадесет от двадесет и осемте задания, планувани за през днешния ден, са изпълнени, в случай че сте седнали и седите, гледайки безизразно в нищото, тогава не се обвинявайте!

Мозъкът не може безпрепятствено да следва вашите заповеди. Той също би трябвало да се грижи за себе си. Той би трябвало да подреди нещата. В такова положение се нуждаете от липса на каквато и да е информация извън. По това време мозъкът се " почиства ". Това е нулирането.

 жена

2. Законът за подправената добрина

Само си мислим, че оказваме помощ, като решаваме проблемите на другите. Всъщност ги обостряме. Когато принудително въвличаме пияч в лекуване, ние единствено удължаваме неговата мъка и губим личното си време. Пак ще пие, а ние ще го считаме за неблагодарник, вместо да се запитаме дали въобще си коства да хвърляме бисерите си. Човек самичък би трябвало да взема решение проблемите си. Той пораства с повишаването на арсенала му за решение на проблеми.

3. Законът за значимостта на дреболиите

Как човек се демонстрира в дребните неща - подобен е той! Той може да бъде кралски великодушен, само че един път в годината, а дребната му природа да се демонстрира в дребните неща всеки ден, тъй че дребните неща са доста по-разкриващи същността му.

 жена

4. Законът на микробите

Има зародиши на явленията и събитията в живота ни. Въпреки че тези ембриони не са живи, те имат способността да се възпроизвеждат. Една оставена употребена чаша ще докара до планина от неизмити съдове. Един надпис върху прясно боядисана ограда скоро няма да остане самичък - цялата ограда ще бъде изписана. Как да използваме закона на микробите? Всички неподходящи феномени и събития би трябвало да се разпознават още в зародиш. Зародишите на всяко зло би трябвало да бъдат унищожени. Ако не харесвате някакво жизненоважно събитие, елиминирайте зародиша му. Много по-лесно е да разтопиш снежинка, в сравнение с снежна топка.

5. По-добре " под " в сравнение с " над "

Това важи за безусловно всичко. Например, в случай че държите тирада, завършете я, преди хората да са се уморили. Гьоте е споделил: " Тайната на скучното е да кажеш всичко. " На среща - кажете довиждане малко по-рано, в сравнение с сътрудникът ви желае да го направи. Напуснете гостуването, преди домакините да закопнеят за самотност. 

6. Закон за общия впряг

Два коня в един впряг могат да реалокират 15 тона. Но всеки от тях поотделно - единствено 3 тона. Впрегнете се да работите не по-малко от двама по двама и ще бъдете ефикасни.

7. Закон на вълшебната дума

Ще се изненадате - вълшебната дума е НЕ, а не " апелирам ". Много проблеми могат да бъдат избегнати, в случай че се научите да отказвате на хората. Не прекарвайте време в празна връзка „ от вежливост “. Не давайте пари назаем, когато не желаете. Това е доста по-добре, в сравнение с да страдаме дали ще се върнат, или не. Давайте каквото можете да дадете, само че не давайте назаем. Гьоте е споделил: „ Ако искаш да загубиш другар, дай му пари назаем “.

Когато човек рационално откаже, неговото самочувствие се покачва, самоуважението му се покачва. А хората се опасяват да откажат. Защо? Защото се опасяват да не бъдат харесани! Не можеш да угодиш на всички. Научете се умерено да изживявате отрицателните страсти на другите хора по отношение на вашия отвод. Ако незабавно кажете „ НЕ “, тогава ще ви бъде по-лесно да аргументирате отхвърли си.



8. Законът за подправените идеални условия

Никога няма да има идеални условия. Глупаво е, несъмнено, да отхвърляме, че от време на време се случват и удобни условия. Още по-рядко обаче се случва някой да има мъдростта да ги употребява. Отчасти тъй като опциите се крият под прикритието на проблеми, които би трябвало да бъдат решени.

9. Закон за предлагането

Офертите се вършат на инцидентен принцип. Съдбата постоянно се грижи за нас.

10. Веднъж открит и надъхан закон

Работи отлично, безотказно!

11. Законът за компенсацията

Не се случва едновременно! Съпругата: хубост, маникюр, прическа, пайовете вкъщи не изстиват, в леглото - чудеса от досетливост и страст; децата се къпят във внимание; тя пее брилянтно, забавлява гостите със свирене на пиано; отстъпчива, гальовен темперамент, поздравява с усмивка, блестяща поетеса, сполучлива бизнес жена, съвършен другар...

Всичко това обаче не се случва по едно и също време. Наполеон се страхувал от котки, Чайковски е ял хартия и плакал до 10 пъти дневно, Шилер напълно съществено слагал гнили ябълки на масата, с цел да се храни музата му, а Бах хвърлял перуката си по органиста, когато свирел подправено. Ако един човек е постигнал забележителен триумф в нещо, то в различен той нормално има дефицит. Но човек е скъп не толкоз с неналичието на пороци, колкото с съществуването на добродетели.

12. Закон за въздействието

Околната среда въздейства върху това какъв ще стане индивидът. В медицината има такова разбиране: скорост на реакцията. Околната среда въздейства доста, за всичко. Ние се трансформираме в близките и доста по-рядко трансформираме другите в себе си.

13. Закон за кръста

Кръстът се дава на всеки в строго сходство с гърба му.

14. Закон за полярната реакция към гения

Талантливите хора постоянно провокират полярни реакции: или утвърждение, или ненавист. Те не могат да се одобряват с лека ръка. Те не могат да бъдат подценени или пренебрегнати. Те са невъзможни за забравяне. Помнят ги, обичат ги, ненавиждат ги, мислят за тях, завиждат им. Ето за какво, в случай че сте надарен, тогава не разчитайте на всеобщо утвърждение. Врагове ще имате, тъй като не всички гении са отишли при тях, а при вас.

15. Закон за " Не твоите хора "

Хората, които не са твоите, ще те изоставен в даден миг. 

16. Закон за споделената памет

Най-вече хората са свързани от общи мемоари за събития и количествата изядена дружно сол. Привързаността и относително спокойната продължаваща обич се основават на общи мемоари. Така паметта свързва хората. Ако искаш добра обвързаност, би трябвало да те запомнят с положително.

 мъж, жена

17. Законът за обвързването на мислите ни към близък

Човек, който е покрай нас, ни кара да мислим за него, даже и да не се интересуваме от него. Това е заплахата от близостта с безполезни хора.

18. Закон за неизбежните загуби

Във всичко, което прави човек, той позволява и неточности. Следователно загубите са неизбежни. Знаейки това, човек не би трябвало да се разстройва прекалено много. Има общи закони на Вселената. Ние не можем да бъдем съвършени, както и дейностите ни. Приемете неизбежната загуба със примирение.

19. Законът на половинките

Всяка картина на света, всеки бизнес може алегорично да бъдат разграничени на половини, които се допълват взаимно. Половинките могат да се нарекат начални и крайни. Все още е допустимо да се зададе звук за първичната половина, само че в случай че се е материализирала, тогава втората половина стартира да „ приключва “ цялото като че ли от единствено себе си. Това е същността на ръководството на обстановката. Можете да зададете началната половина, с цел да получите стремежи краен резултат.

Вероятно сте се пробвали да разберете за какво някои хора провокират реакции на удивление и боготворене у други? Държат се по този начин, като че ли другите не могат да не ги харесват. Ако би трябвало да произнесат тирада, тогава целият им тип демонстрира: Готов съм за овации и хората стартират да приветстват. Те наподобяват по този начин, като че ли чакат реакция на боготворене - и хората първоначално стартират да наподобяват заинтересувани, а по-късно се влюбват. Тоест - задайте си вярната начална половина и триумфът ви е обезпечен.

20. Законът за вярното деяние

Ако човек постъпва вярно, тогава делата му ще стават все по-добри с всеки минал ден.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР