Животът е експеримент, в който това трябва да се изяснява

...
Животът е експеримент, в който това трябва да се изяснява
Коментари Харесай

Ошо: Никога никого не питайте кое е правилно и кое не е

 Животът е опит, в който това би трябвало да се обяснява

За да разбере какво е положително за него, всеки човек би трябвало да е умишлен и внимателен, да следи живота си и да опитва с него.

Всичко, което носи мир, всичко, което носи самодоволство, всичко, което носи успокоение, всичко, което ви доближава до  безкрайната естетика, е положително.

И всичко, което предизвиква битка, страдалчество, болежка – е неприятно. Никой различен не може да реши вместо вас, тъй като всеки има собствен самостоятелен свят, своя сензитивност. Всички сме неповторими. Никаква универсална формула няма да помогне. Целият свят е доказателство за това.

Никога не питайте никого кое е вярно и кое не. Животът е опит, в който би трябвало да разберете кое е вярно и кое не. Понякога може да извършите неверно нещо, само че това ще ви даде уместно прекарване, от което незабавно ще се възползвате. И премиите на този живот не са отвън него, нито в парадайса, нито в ада; те са тук и в този момент.

Всяко деяние води до неотложен резултат. Просто бъдете нащрек и гледайте. Зрял човек е този, който е следил себе си и е разкрил кое е вярно и неверно за него; кое е положително и кое е неприятно.

И с помощта на обстоятелството, че той самичък го е разкрил, той има огромен престиж: даже и целият свят да каже нещо друго, нищо няма да се промени за него. Той има собствен личен опит, на който може да разчита и това е изцяло задоволително.

Ошо

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР