Живописни платна в големи размери и елементи от скулптурни предмети

...
Живописни платна в големи размери и елементи от скулптурни предмети
Коментари Харесай

Руди и неговите Линии до Опашки“

Живописни платна в огромни размери и детайли от скулптурни предмети – по този начин наподобяват „ Линии до Опашки “ на Радослав Нинов – Руди, които към този момент можете да видите в галерията за модерно изкуство UniCredit Studio.

Изложбата, която ще бъде част от обновеното галерийно простраство до 21 април, кара зрителитя да си зададе един съответен въпрос – линията ли следва опашката, или опашката гони линията. Творбите на Радослав са на границата сред безапелационната фигуралност и цялостната абстракция. За това приказва и направената от него „ артистичната книга “, която също е част от изложбата. В нея се преплитат цифровата игра с облиците и символичният текст на Уил Нарби „ Джъд и Кофа “, от който Радослав черпи ентусиазъм.
Руди е притежател на премията за полет в изкуството на фондация „ Стоян Камбарев “, която включва реализацията на тази галерия. Завършил е изящни изкуства в университета „ Голдсмитс “ в Лондон.
Може би това е и повода в творбите му да се вижда една лекост и безгрижност, която може да се наблюдава в ранните комикси от началото на XX век, най-вече в Съединени американски щати и Англия. Тази есен пък Радослав ще продължи образованието си в учебното заведение по изкуства „ Щедел “ във Франкфурт, Германия. Засега обаче той към момента е в София и има доста мотиви да хване четката. А какъв е пътят от линните до опашките, чуйте в итервюто.

Повече за „ Линии до Опашки “ и отворените пространства на Радослав Нинов можете да разберете и в границите на ART MEETS – срещи със модерни създатели от разнообразни области – довечера от 19 часа в Move.BG.
Този път в неофициален диалог публиката ще се срещне с кураторката Стефка Цанева, която ще приказва за дълготрайния си план " Нещо свое, нещо ново, нещо назаем, нещо синьо ", както и със самия Радослав Нинов – Руди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР