Живеещият в щата Вашингтон украински гражданин Владимир Квашук ще лежи

...
Живеещият в щата Вашингтон украински гражданин Владимир Квашук ще лежи
Коментари Харесай

Украинец открадна $10 млн. от Microsoft, за да си купи къща и Tesla

Живеещият в щата Вашингтон украински жител Владимир Квашук ще лежи в пандиза 9 години за измами в изключително огромни размери, оповестява Департаментът по правораздаване на Съединени американски щати. Мъжът отклонявал средства от сметките на Microsoft, които употребявал за покупката на къща на брега на езеро и най-скъпия Model X на Tesla.

Програмистът взел участие в проби на платформа за онлайн продажби и употребявал достъпа си до мрежите на Microsoft, с цел да краде цифрови подаръчни ваучери, които по-късно продавал. Квашук употребил и сметките на сътрудници, благодарение на които съумял да източи над $10млн. (€8.5 млн.).

За да прикрие следите си, украинецът обърнал част от средствата в биткойни, а в данъчната си декларация ги оповестил за подарък от родственик. Според прокуратурата Квашук употребявал крадените средства, с цел да живее като милионер - купил си къща за $1.6 млн. (€1.4 млн.) и Tesla за $160 000 (€135 500).

Освен за шикалкавене мъжът бил приет за отговорен за пране на пари, кражба на персонални данни с утежняващи условия, подаване на данъчна декларация с погрешно наличие и пощенски измами. През идващите 9 години Квашук ще би трябвало създаде $8 344 586 (€7 066 404), с цел да компенсира Microsoft, а след освобождението му го чака депортация в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР