Живеещият в Киев руски журналист Аркадий Бабченко, за чието поръчково

...
Живеещият в Киев руски журналист Аркадий Бабченко, за чието поръчково
Коментари Харесай

„Убитият“ руски журналист се оказа жив, Киев инсценирал убийството

Живеещият в Киев съветски публицист Аркадий Бабченко, за чието поръчково ликвидиране бе обявено във вторник вечерта, е жив . Всичко към гибелта му е било инсценировка на спецслужбите на Украйна , с цел да бъдат разкрити съветски сътрудници, оповестява BBC.
According to Arkadiy Babchenko he was informed by Security Service of UKR a month ago. He apologized for having to put his family and friends through dramatic experience
— Liubchenko Dmytro (@dmitrliu)


Бабченко се появи на конференция , излъчена директно по малкия екран. Той благодари на спецслужбите, сподели, че интервенцията е подготвяна два месеца и се извини за шока, който е предизвикал на всички с " новината ".
: Russian journalist Arkady Babchenko, who was reported killed in Kiev, shows up at a news conference in Ukraine
— Amichai Stein (@AmichaiStein1)
Очевидно журналистът не е споделил и на жена си за инсценировката , тъй като по време на конференцията и сервира персонални извинения.
Russian journalist Arkady alive after staging his murder:
— Polina Ivanova (@polina__ivanova)
Василий Грицак, началник на Службата за сигурност на Украйна, съобщи на брифинга, че е задържан украински жител , показан единствено като Г., който бил нает от съветските спецслужби да провежда убийството.

" Буквално преди 3 часа го задържахме ", добави той. За задачата уредникът е получил най-малко 40 000 $ , настояват украинците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР