Живеем в свят, в който всеки би могъл да стане

...
Живеем в свят, в който всеки би могъл да стане
Коментари Харесай

7-годишната Настя от Краснодар е сред най-богатите влогъри в света

Живеем в свят, в който всеки би могъл да стане известен и то за малко време. Особено в обществените мрежи и платформите за шерване на наличие, които са се загрижили животът ни да не бъде стандартно отегчителен.

Изданието Forbes разгласява ранглиста на най-високоплатените основатели на наличие в YouTube в края на предходната година. Седемгодишната рускиня Настя Радзинская (Like Nastya) от Краснодар зае шесто място с най-високи доходи за 2021 г. На дребното момиченце може да завиди всяка значима съчка - тя живее в Маями, почива на Малдивите и сменя дрешника си всяка седмица. 

Причината? Според авторитетното издание, приходите на невръстното момиче за годината възлизат на 28 милиона $. Още през 2020 година блогът Like Nastya генерира доходи от 18,5 милиона $, а 6-годишната тогава Настя си отвоюва седмо място в класацията. Настя и фамилията й започват първия канал в YouTube през 2016 година, който през днешния ден може да се похвали с над 82 милиона клиенти и генерира над 2 милиарда гледания месечно.

Преди да стартират да снимат видеа, родителите й имат личен бизнес. Майката работи в сватбен салон и организира събития, а татко й е част от строителна фирма. И на двамата не им върви изключително добре. Затова пренасочват напъните си към щерка им и публикуването на наличие онлайн. Постепенно главният източник на приходи за фамилията е оказва каналът на тригодишната Настя.

За да имат триумф, родителите вземат решение да развият умения у щерка им. „ Разгледахме какво има YouTube за деца, видяхме, че видеоклиповете за това по какъв начин едно дете разопакова дарове са доста известни и заснехме Настя “, споделя Анна. " Нямаше безусловно никаква информация в интернет – на никое място не пишеше кой е влогър и как се печелят пари от това “. Решихме да действаме съгласно интуицията си: купихме няколко играчки за Настя, взехме ръчна камера, която беше вкъщи, и започнахме да снимаме реакцията на детето. "

Малката Настя не се смущава и подхожда с интерес  и усмивка по детски към наличието на кутиите. „ Дори не й казахме какво да прави: просто заснехме детето такова, каквото е. Децата са неподправени  “, споделя майка й. 



До юни 2017 година за канала се абонират към 2,5 милиона души, а броят на гледанията на видеата на дребната влогърка надвишава 1,5 милиарда. През 2018 година фамилията от Краснодар се реалокира в Съединените щати, а през 2019 година момичето влиза за първи път в рейтинга на Forbes, като заема третото място.

Постепенно тандемът съпрузи взема решение да прояви по-голяма креативност. Семейството стартира да пътува в Азия и да снима приключенията си. Първо вложили личните си спестявания в организирането на пътуването. Скоро вложените средства се превърнали в мъдра инвестиция с висока възвръщаемост.

След азиатската почивка виждат, че клиповете с Настя са забавни за деца от цялостен ​​свят. „ Детското наличие е многоезично. Въпреки обстоятелството, че видеото е заснето на съветски език, деца от други страни също го гледат, страстите са по-важни  “, изяснява Ярослав Андреев, създател на организацията за блогове WildJam.



Каналът почнал да се отплаща обилно и покрил всички разноски по снимането. От аматьорско фамилно видео, снимачният развой се превърнал в пълностоен бизнес. Популярните видеоклипове в каналите на Like Nastya включват влогове за фамилна почивка, къси комедийни скечове, уроци по отговорност и игри. Родом от Русия фамилията понастоящем живее в Маями.

Заради съветската студена зима, вземат решение да се преместят в Америка в края на 2017 година „ Обмисляхме и Лондон, защото образованието там е на равнище, само че не желаеме да е студено. В Маями няма зима, няма внезапни промени в температурата, има Amazon, където купуваме всичко належащо за видеата ", споделя майката на Настя.

„ Настя е водеща в категорията на детското наличие в YouTube, само че виждаме огромен капацитет за нея и в други платформи “, споделя в изказването Еял Баумел, управител на Настя и основен изпълнителен шеф на световната многоканална мрежа Yoola. 

Сред стоте най-гледани видеоблогове в света непрекъснато попадат няколко детски. В първите 10 за 2021 година има и още едно дете — на седмо място е 10-годишният Райън Каджи, с доходи от Щатски долар 27 млн. Това надалеч не е първият път, в който деца в обществените мрежи докарват спомагателни приходи и избавят фамилиите си от банкрут. Миналата година да вземем за пример известен стана Таха Дуймаз от Турция, който тогава беше едвам на 17 години, само че към този момент имаше 1 милион почитатели. Той стана достатъчно известен, с цел да печели от профилите си в обществените мрежи и да изхранва 14-членното си семейство, което без него е обречено на беднотия.
Кои са 10-те най-богати актриси в света
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР