Жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница ще

...
Жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница ще
Коментари Харесай

Протест на пет села затваря пътя за София

Жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница ще създадат алегорична обсада на път Е-79 на изхода от София, оповестяват от организационния комитет. Протестът e плануван да стартира в 17.00 ч. Спирането на придвижването ще е за не повече от 3-4 минути, заяви БНР.

Протестът е с две безапелационни претенции за създаване на непрекъсната система за реверсивна организация на придвижването и за решение на казуса с по-бърз и ефикасен метод на излаз от село Драгичево в посока София. В петък представители на пътната организация и на протестиращите се срещнаха и се договориха тези проблеми да бъдат решени, само че защото на жителите на упоменатите селища до момента са давани доста неспазени обещания, те са решили да излязат на митинг, излиза наяве от писмото им до медиите.

Живеещите в столичния квартал Княжево обаче са срещу реверсивното придвижване, тъй като пътните транспортни средства натоварват улиците на квартала.

На базата на реверсивното придвижване и ремонта на пътя има нарастване към 3500 коли дневно по пътя. Това натоварва извънредно доста улиците по квартал Княжево. Имаме неодобрение от страна на живущите по  този проблем, по тази причина, дружно с тях, ще създадем публично разискване, на което ще участват инициативните комитети и поданици на обитаемоте места от Владая и от Мърчаево ", разяснява районният кмет Теодор Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР