Жителите на община Тунджа пазят и развиват богатите културни традиции

...
Жителите на община Тунджа пазят и развиват богатите културни традиции
Коментари Харесай

Държавният глава: Хората и земята на тунджанския край са наследници на вековна история и култура

Жителите на община Тунджа пазят и развиват богатите културни обичаи на своя край и го популяризират освен в страната, а и надалеч отвън нейните лимити. Това съобщи президентът Румен Радев, който гостува през днешния ден на празника на община Тунджа. Програмата на тържествата включва прояви, отдадени на художествената самоинициатива, фолклорен фестивал, театрални представления и концерти за деца и за възрастни, литературни дни.

 

В словото си президентът означи, че хората и земята на красивия тунджански край са наследници на вековна история и просвета.  „ Днешният празник е знак на мъдростта, тъй като тази плодородна земя е поела потта на доста генерации, преплели ориста си в нея. А за българина земята е била и хлябът, и вярата, и тъгата “, съобщи Румен Радев. Президентът открои напъните на жителите и управлението на общината за възстановяване на изискванията за възрастните, децата и хората в неравностойно състояние. По думите на Румен Радев, този сполучлив модел би трябвало да бъде за образец от останалите общини и да се поддържа от държавното управление.

 

По мотив днешния Международен ден на Земята президентът уточни, че от напъните на обществото зависи опазването на планетата. „ От нашето здравомислие зависи да опазим нашата планета, да я създадем по-добро място освен за нас през днешния ден, само че и за бъдните генерации “, уточни Радев и напомни, че президентската институция също има роля в уговорката на България към този празник с подписаната на днешната дата през 1992 година от президента доктор Желю Желев клетва в името на Земята и включването на празника в народен календар.

 

По случай празника на община Тунджа архимандрит Димитрий насочи благодарствени думи и отслужи молебен за здраве. Сред присъстващите на площад „ Освобождение “ в Ямбол бяха народни представители, представители на локалната власт, стотици жители.

 

По-късно в село Кукорево президентът Радев прегледа завод за произвеждане на пелети. След това взе участие в празника на село Тенево и посети фабрика за произвеждане на хидравлични цилиндри.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР