Жителите на Москва изглеждат разтревожени, но непреклонни в момент, когато

...
Жителите на Москва изглеждат разтревожени, но непреклонни в момент, когато
Коментари Харесай

Жителите на Москва - разтревожени, но непреклонни

Жителите на Москва наподобяват разтревожени, само че непреклонни в миг, когато страната се готви да отпразнува успеха на Съветския съюз над нацистка Германия, а стопанската система ѝ е ударена от най-суровите наказания на Запада в най-новата ѝ история, съобщи Ройтерс.

На фона на съветската инвазия в Украйна, която навлиза в третия си месец, президентът Владимир Путин ще подчертае големите жертви, дадени от Съветския съюз за успеха над Адолф Хитлер във Втората международна война в утрешната си тирада на Червения площад по случай Деня на успеха.

Западните наказания вкараха Русия в най-тежката икономическа рецесия от разпада на Съветския съюз през 1991 година, въпреки че Кремъл споделя, че страната ще разшири личното си произвеждане и ще търси нови пазари в Азия.

Някои руснаци споделят, че са разтревожени и наранени, поради околните фамилни връзки сред двата най-големи източнославянски народа, които в този момент са разграничени от войната.

" Емоционално това ме визира, тъй като имам две сестри, живеещи в Украйна ", сподели московчанката Лариса пред Ройтерс и добави: " Разбира се, че е доста мъчно да поддържам връзка с тях в този момент - в действителност мъчно. Те получават своя лична информация за войната ".

Социологическите изследвания сочат, че множеството руснаци поддържат военната интервенция, и че рейтингът на Путин е повишен с повече от 14 % и е достигнал 81,5 % утвърждение от началото на военната акция.

Руски опозиционни деятели споделят, че държавните медии не дават цялостната картина за спора, а самостоятелните медии са задушени. Руски чиновници показват, че западните медии показват извънредно проукраинската версия за събитията, игнорирайки гледната точка на Москва.

" За мен този спор е доста мощен психически удар и съвсем всичките ми близки другари се усещат по същия метод ", сподели московчанката Евгения, която споделя, че доста хора в квартала ѝ си разпродават парцелите и се изнасят.

Денят на успеха обичайно е огромен народен празник в Русия. Съветският съюз, включващ Русия, Украйна и други руски републики дава 27 милиона жертви във Втората международна война, повече от която и да е друга страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР