Жителите на италианския остров Лампедуза излязоха на протест срещу прииждането

...
Жителите на италианския остров Лампедуза излязоха на протест срещу прииждането
Коментари Харесай

Италиански остров протестира срещу приема на бежанци

Жителите на италианския остров Лампедуза излязоха на митинг против прииждането на бежанци от Африка. Над 400 локални поданици се събраха на комерсиалното пристанище по обед през днешния ден, с цел да изразят недоволството си от продължаващия приток на мигранти, които бяха избавени от кораби и лодки в Средиземноморието. Властите докараха и настаниха бежанците на острова, съобщи Българска национална телевизия.

Рано тази заран лодки на италианската брегова защита избавиха към 450 бежанци, които бяха в неволя в морето на към четири морски благи от Лампедуза. Спасените хора бяха откарани в комерсиалното пристанище на острова. Властите означават, че локалният бежански център в началото е планиран да одобри 95 души, само че сега е хазаин на към 1500 бежанци.

" Лампедуза към този момент не може да бъде в такава обстановка. Или държавното управление подхваща незабавни дейности, или целият остров ще стачкува. Вече не мога да управлявам актуалната изключителна обстановка. Самата администрация ще разгласи стачка и ние ще затворим всичко ", закани се кметът на Лампедуза Тото Мартело. Според последните данни на италианското вътрешно министерство от 1 януари до 28 август тази година в страната по море са пристигнали общо 17 985 незаконни бежанци. През същия интервал на 2019 година тази цифра възлиза на 4900 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР