Жители на софийския квартал Челопечене алармират за открити трупове на

...
Жители на софийския квартал Челопечене алармират за открити трупове на
Коментари Харесай

Намериха трупове на животни в столичен квартал

Жители на софийския квартал " Челопечене " сигнализират за открити трупове на животни, съобщи Нова телевизия.

Оказва се, че те са били част от огромен животновъден обект, в който нерегламентирано се отглеждат свине и наедрял рогат добитък. Борбата на локалната администрация със притежателите на парцела продължава с години.

" Действително, при инспекцията установихме, че става въпрос за животно, което е умряло и се намира в канала. Причината занапред се обяснява ", изясни доктор Борис Борисов от БАБХ.

" Отглеждат се аморално и несоциално едни животни, и то доста на брой, най-вероятно, над 500 животни наедрял рогат добитък ", коментира кметът на Район " Кремиковци " Лилия Донкова.

Жители на квартала се притесняват, че животните основават предпоставки за произшествия.  " Има доста катастрофи, които са на основен път ", добави Донкова.

От Агенцията по храните обясниха, че на фермата е отказана регистрация като животновъден обект.  " Не дава отговор на общите и характерни условия на разпоредба за животновъдните обекти ", безапелационен е основният контрольор в отдел " Здравеопазване на животните " доктор Кремена Политова.

" Съвместно с общината и прокуратурата ще намерим решение на този проблем ", разясни Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР