Жестокостите на палестинската терористична организация Хамас в Израел предизвикаха истинско

...
Жестокостите на палестинската терористична организация Хамас в Израел предизвикаха истинско
Коментари Харесай

Колко радикални са палестинските групировки в Германия?

Жестокостите на палестинската терористична организация Хамас в Израел провокираха същинско отвращение в Германия. Но обособени пропалестински кръгове приветстваха осъществените офанзиви. А това би могло да повлияе на млади мюсюлмани, у които събитията в Газа могат да разсънят мощни умоции, притесняват се от немските служби по сигурността.

Поради това федералното министерство на вътрешните работи е на мнението, че съществува нараснала опасност за сигурността в страната. Охраната на еврейските здания и организации към този момент е засилена, написа по този мотив немската обществено-правна медия АРД.

Освен това службите за сигурност ускоряват вниманието си към множеството пропалестински групировки и обединения, които са дейни в Германия. Наложените забрани на някои от тях би трябвало да бъдат приложени неотложно, разгласи вътрешното министерство. Предпоставка за налагане на възбраната е определянето на съответната група като " потвърдено екстремистка ". Какви са групировките от този вид, които съществуват в Германия? И каква е настоящата оценка за активността им?

Хамас

От 2001 година Хамас е избрана като терористична организация от Европейски Съюз и е неразрешена в Германия. Тя няма проведени структури във Федералната република, сочат данните на службите за сигурност. От 2021 година е неразрешено и проявлението на знаци или флагове на Хамас, както и финансовата поддръжка за групировката.

Миналата седмица канцлерът Олаф Шолц също разгласи възбрана на Хамас в Германия, само че по този начин той най-вече акцентира вече съществуващите условия, изяснява АРД. Тя се отнася до обособени персони, които поддържат Хамас от Германия.

Самидун

Канцлерът разгласи възбрана и за групировката Самидун. Тя също няма твърди структури в Германия - по данни на службите за сигурност. Групировката съставлява мрежа за поддръжка на задържани палестинци и произлиза от марксистко-ленинисткия Народен фронт за избавление на Палестина.

Непосредствено след нападението на Хамас против Израел поддръжниците на Самидун в берлинския квартал Нойкьолн отпразнуваха осъществените жестокости. Федералната работа за отбрана на конституцията стартира официално наблюдаване на групировката единствено дни по-рано и към този момент я е определила като " потвърдено екстремистка ", сочат изследванията на АРД. Тази формация е дейна най-вече в Берлин.

Самидун реагира " възмутено " на наложената възбрана. На уеб страницата си мрежата приказва за " расистка акция на ненавист " от страна на немската преса против палестинските и арабските младежи в Германия и изключително - против Самидун. Германия била сътрудник в оклеветяването и дехуманизирането на палестинския народ и в " убийствените военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени от окупационния режим ".

Народен фронт за избавление на Палестина (НФОП)

Народният фронт за избавление на Палестина съществува от 1967-а година и до 70-те години на предишния век будеше боязън и смут с проведените от него голям брой отвличания на самолети. Неговите членове и до през днешния ден подхващат набези против Израел. Фронтът е избран за терористична организация от Европейски Съюз от 2002 година, напомня АРД.

До момента НФОП не бе под възбрана в Германия, защото по преценка на Федералната работа за отбрана на конституцията " не се занимава с тероризъм " в страната. Но пък някогашни негови терористи се радват на огромно самопризнание сред поддръжниците на НФОП в Германия и " биват канени в страната особено за индоктринация ".

Смята се, че членовете на НФОП в Германия са към 100. Те следват марксистко-ленинистката идеология, желаят социалистическа палестинска страна и отхвърлят правото на битие на Израел, изяснява АРД.

" Бойкот, деинвестиции и наказания " (БДС)

Организацията БДС представлява интернационално палестинско придвижване, което съществува от 2005 година и има дейни последователи и в Германия. То приканва учените и студентите да не сътрудничат с израелски университети. Културните иституции в Израел също трябвало да бъдат бойкотирани.

БДС е и срещу фирмите, за които счита, че поддържат " политиката на Израел на окупация, колонизация и апартейд " и упорства за интернационалните наказания против Израел. Разследванията на АРД са посочили, че придвижването е под наблюдението на Федералната работа за отбрана на конституцията и е считано за " евентуален екстремистки случай ".

В момента БДС провежда из цяла Германия демонстрации и " Бдения за Палестина ", някои от които бяха неразрешени.

***

Вижте това видео от нашия списък - от 2018 година:

Младите хора в Газа: живот без вяра

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР