Жертвите на най-кървавото нападение в Египет, извършено вчера от радикални

...
Жертвите на най-кървавото нападение в Египет, извършено вчера от радикални
Коментари Харесай

Над 300 са вече жертвите на терористичния акт в Египет

Жертвите на най-кървавото нахлуване в Египет, осъществено през вчерашния ден от радикални ислямисти против джамия в Синай се усилиха на 305, съобщи египетската осведомителна организация MENA. Сред починалите има 27 деца. Броят на ранените е 128.

Ужасяващият терористичен акт бе осъществен през вчерашния ден по време на петъчната молитва в джамия в Ал Рауда в Северен Синай. Радикални ислямисти щурмуваха джамията от четири страни с джипове и задействаха взривни устройства против натрупалото се голям брой, след което откриха и безразборна пукотевица по хората. Очевидци описаха, че са стреляли даже и по идващите коли за спешна помощ.

Няколко чака по-късно египетската войска стартира огромна контратерористична интервенция на Синайския полуостров под името " Мъст за мъчениците ". Тридесет терористи са били премахнати при интервенцията, обхвала няколко обитаеми места в Синай. Египетските военновъздушни сили са унищожили няколко транспортни средства, употребявани в офанзивата през вчерашния ден, съобщи Франс прес. Взети са на прицел и няколко терористични убежища, в които е имало оръжия и боеприпаси. Паралелно тече и акция на египетските спецслужби за определяне на местонахождението на подготвителните лагери, където са били подготвени причинителите на злокобната офанзива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР