Жертви на престъпната група, занимавала се с лихварство, рекет и

...
Жертви на престъпната група, занимавала се с лихварство, рекет и
Коментари Харесай

Проговори жертва на лихварите от кв. Христо Ботев


Жертви на незаконната група, занимавала се с лихварство, рекет и наркоразпространение в столичния квартал "Христо Ботев ", проговориха пред Нова телевизия.

При акцията през днешния ден бяха задържани петима души, трима от тях са с богато престъпно минало. Организираната незаконна група е работила най-малко от 2015 година. Освен с лихварство, арестуваните са се занимавали с рекет и изнудвания, продавали са и опиати.

Мъжът крие лицето си от основание за сигурност. Два пъти e взимал пари от лихварите, които бяха арестувани. Първият път e съумял да ги върне. „ После взех още едни 400 лв., само че не можех да ги върна, тъй като не работех. Всяка седмица стартира да ми се подвига лихвата с към 75% на 15 дни. На 400 лв. трябваше да им върна 700 лв. за 15 дни. Ако ги мина - двойна рента. За месец ти е към 600 лв. лихва”, сподели мъжът, който назоваваме Иван*.

„ Цял живот би трябвало да работя, с цел да мога да им върна парите. Все едно им ставам роб”, споделя жертвата на проведената незаконна група.

Запитан дали има и други като него, Иван дава отговор: „ Има. Почти целият квартал „ Христо Ботев” и не само”.

Освен с лихварство, арестуваните се занимавали и с други противозаконни действия.

При претърсването са открити малко количество наркотични субстанции.

По неофициална информация измежду петимата арестувани, има и двама братя. Именно те, твърди Иван, били моторите на незаконната група.

По време на акцията хората в квартала твърдяха, че не познават арестуваните. „ Тук са на квартира. Не са от София. Дошли са тук несъмнено преди 4-5 години”, сподели един от живеещите там.

От няколко години пък Иван от боязън напуснал квартала. „ Вече една година пребивавам в Пловдив, Стара Загора, местя се непрекъснато, тъй като скоро са питали за мен. Казали са, че ще ми отрежат главата и ще я закарат на майка ми на табла”, сподели той.

* името е променено по избор на очевидеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР