Жертва ли е Ивет Стайкова, убила баба си в дома

...
Жертва ли е Ивет Стайкова, убила баба си в дома
Коментари Харесай

Народът се надигна: Ако 19-г. Стайкова е убиец, 11-г. Стайкова е жертва на безотговорни родители

Жертва ли е Ивет Стайкова, умъртвила баба си в дома ѝ в София? Актрисата Виолета Донева е била наръгана 54 пъти с нож. Тя издъхва в резултат на раните си, 6 от които засегнали жизненоважни органи, написа GlasNews. Вчера момичето изясни пред съда какво е било детството ѝ. Сподели за проблемите си с използването на опиати още от ранна възраст. На предходно съвещание в съда бащата на Ивет сподели, че съгласно него, щерка му е косвена жертва. Подобно мнение показа и Виктор Блъсков във Фейсбук. Той счита, че неналичието на родителска тенденция е била основна неточност.
Ето какво написа той:
„ Прочетох цялото пояснение на Ивет Стайкова по какъв начин се е стигнало до това да убие баба си и ми се дорева. Нищо не извинява случилото се, само че момичето е на тежка дрога от 11 години! 11!!! Колкото и тежко да е да се чете, съгласно мен би трябвало да е наложително четиво за всеки родител в страната
Как е станало това, къде са били родители, учители, 11-годишно момиче ли е отговорно за това да употребява тежка дрога нонстоп?? От оскъдните ми знания по какъв начин работят сходни субстанции мога да препдоложа, че щом е смесвала дрога през целия си пубертет, мозъкът й е високомерен от дрогата и от дълго време няма избавление.
Щеше да е по-малко тъжно, в случай че това не беше всеобщ случай. На всеки детето му е положително, не се занимава с нелепости, обаче някой приказвал ли си е свободно с децата? Знаете ли, че на 11 години взимат дрога, освен това не от най-леката, към този момент са пристрастени към хазарта и какво ли още не? Вероятно не знаете какъв брой всеобщо е това. Надали всички ще станат убийци, само че пък няма да чуете за тези, които просто са изгубени в живота и целият им капацитет е отишъл на кино.
И Стайкова е стигнала до там единствено и само поради липса на родителска тенденция. Тя доста е знаела какво прави на 11! Тогава е отговорност единствено на родителя да я насочва в живота. Ако 19-годишната Стайкова е палач, 11-годишната Стайкова е жертва на безотговорни хора, които евентуално са очаквали системата да им реши всичките проблеми, учебното заведение да я възпита и те да не се занимават.
После се чудим за какво раждаемостта спада! Ами в случай че имаш такова детство и по знамение успееш да се спасиш и да не пропаднеш по дрога, алкохол или
хазарт, едва ли ще останеш с доста положително виждане за родителството.
И като виждам в близост други родители към мен, виждам, че доста малко от тях изобщо осъзнават отговорността на това, което вършат. Децата са на произвола на ориста, в най-хубавия случай, в по-лошия – непосредствено са тикани към неприятното бъдеще с всеобщо глезене и никакви опити на родителя да постави изпитание.
Да, знам, че не важи за всички, но…
На 11 години е взимала три типа дрога, за 8 години съвсем не е спряла, имала е в живота си татко, майка, баба, майката и бащата на приятелите й са били наоколо…замислете се какъв брой хора е имало в живота й, които е трябвало да й дадат друга тенденция и НИТО ЕДИН не е съумял да го направи… “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР