Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе второто

...
Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе второто
Коментари Харесай

Марица играе срещу Безие в Шампионската лига в “Колодрума“ днес

Женският волейболен първенец на България Марица (Пловдив) ще изиграе второто си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки одобряват френския Безие (Безие) в зала " Колодрума " на 1 февруари (вторник), от 19:00 ч.

Жълто-сините са в група D на Шампионската лига с Фенербахче Опет (Истанбул), съветският Динамо – Ак Барс (Казан) и френския Безие.

В последния си мач в Шампионска лига маричанки изгубиха с 0:3 гостуването си на Фенербахче в Истанбул. Безие загуби семейството си на Динамо също с 0:3.

Преди дуела Марица подвигна за седми път в своята история Купа България, откакто победи във финала в шампионата в Бургас ДКС Варна (Варна) с 3:0. Последният дуел на Безие против Венел във френското състезание беше отсрочен.

В класирането в българското шампионата Марица е водач без загуба с 24 точки, а Безие е на седмото място във френския хайлайф с 25 точки.

Двата тима се срещнаха във Франция, когато Безие завоюва с 3:0 против Марица.

В класирането водач е Фенербахче с 11 точки, Динамо Казан е втори с 10 точки, Безие е на третото място с три точки, а маричанки са без извоювана точка и през днешния ден ще се опитат да запишат първата си победа през този сезон в Шампионска лига.

Жълто-сините вземат участие в Шампионска лига, откакто завоюваха за седми следващ път шампионската купа в България, а Безие приключи на второто място във френския хайлайф през предишния сезон.

Марица играе за четвърти път в групите на Шампионската лига против френски отбор.

Двубоят ще бъде под номер 51 за Марица в европейските клубни шампионати.

Срещата ще бъде излъчена онлайн по Max Sport 2, както и онлайн по EuroVolleyTV.

Любопитни обстоятелства преди дуела:

– В дуела против Фенербахче Марица изигра своя мач номер 50 в евротурнирите.

– В мача в Истанбул отборът игра с две волейболистки на по 15 години – Ива Дудова и Елена Коларова. Сега това може да се случи и на домашен мач от Шампионска лига в България.

– От началото на тази година маричанки са в напълно български състав. Това се случва за първи път от 2015-а година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР