Женският волейболен отбор на Левски София започна с поражение участието

...
Женският волейболен отбор на Левски София започна с поражение участието
Коментари Харесай

Волейболистките на Левски отстъпиха с 0:3 на Динамо Загреб в първия дуел между двата тима от Challenge Cup

Женският волейболен тим на Левски София стартира с проваляне присъединяване си в евротурнирите през сегашния сезон, губейки с 0:3 (20:25, 19:25, 21:25) гейма вкъщи от хърватския Динамо Загреб в първи двубой сред двата отбора от 1/16-финалите на шампионата Challenge Cup.

Гостуващият отбор беше този, който имаше превъзходството в хода на цялата среща и закономерно стигна до чиста победа, макар че " сините " имаха своите шансове в първия и третия гейм.

Мачът стартира мъчно за волейболистките на Петър Шопов, които в откриващата част изостанаха с 5:9, само че след това съумяха да се върнат в борбата, стигайки до 18:18. Последва обаче серия от 7:2 точки в интерес на хърватките, с която те сложиха и точка на разногласието в сета след 25:20 в своя изгода.

Във втората играта още веднъж бе равностойна до 10:10, само че по-късно девойките на Игор Шимунчич взеха самодейността и макар опитите на домакините да се задържат в резултата, геймът отиде в актива на Динамо Загреб след 25:19.

Третата част бе и най-позитивната за състава на Левски, който имаше преимущество доникъде на сета, а малко по-късно се стигна и до 21:21, само че, за жалост, гостенките завоюваха всяка една от идващите четири точки, с цел да затворят мача по-късно по-малко от 90 минути игра в зала " Левски София ".



По този метод волейболистките на Динамо Загреб направиха голяма крачка към място в 1/8-финалите на Challenge Cup, като загубата довечера задължава българският тим да търси победа с 3:0 или 3:1 гейма в ответния мач в Хърватия, с цел да стигне до " златен гейм ". Реваншът е идващия четвъртък (16 ноември).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР