Женският национален отбор по волейбол спечели първа победа във втората

...
Женският национален отбор по волейбол спечели първа победа във втората
Коментари Харесай

„Лъвиците“ се отпушиха срещу Тайланд

Женският народен тим по волейбол завоюва първа победа във втората фаза на международното състезание в Япония. След двете провали от любимците Русия и Съединени американски щати, с които българките на процедура изгубиха шансове за напредък на мондиала, те въпреки всичко съумяха да преборят Тайланд с 3:2 (18, -22, -18, 22, 17). Битката продължи малко над два часа, а „ лъвиците “ обърнаха, откакто губеха с 1:2.
Най-резултатна бе Нася Димитрова с необикновен актив от 28 точки и 5 блокади.
„ Това е лицето на България и се веселя, че през днешния ден всички девойки си дадоха сърцето и играхме заедно – съобщи центърът. – Тайланд играе съвременен волейбол, само че ние запазихме централизация. Треньорският ни щаб направи по този начин, че да ги разузнаем и в много обстановки знаехме какво да вършим против тях. Когато играем заедно и си оказваме помощ, когато проявим темперамент, нещата се получават. Съжалявам, че ни следва финален мач, тъй като имам вяра че занапред като тим ще израстваме. “
Рано тази заран бе и срещата на българките с отбора на Азербайджан, която трябваше да дефинира кой от двата тима да е предпоследен и кой финален в група „ F ”. Селекционерът Иван Петков си пожела девойките му да играят по същия метод.
„ Съперникът е радикално друг като жанр, само че в случай че запазим заряда, можем да спечелим “, счита експертът.
Италия пък стана първият тим, обезпечил си място във финалната шестица, след победа с 3:1 над Русия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР