Женският национален отбор по волейбол на България, воден от селекционера

...
Женският национален отбор по волейбол на България, воден от селекционера
Коментари Харесай

България стартира със загуба от Тайланд в Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол на България, воден от селекционера Лоренцо Мичели, стартира присъединяване си в четвъртото издание на Лигата на нациите със загуба. Родните лъвици отстъпиха на Тайланд с 0:3 гейма в турската столица Анкара.

Волейболистките на Тайланд поводоха още в началота на дуела, а за родните националки остана да опитат да стопят разликата. Тайланд обаче стигна до геймбол при 24:18. Гергана Димитрова нападна сполучливо за 19:24. Петя Баракова би начален удар в навън и по този начин Тайланд завоюва първата част с 25:20.

Втората част започва по-добре за България и поведохме с 3:2. След серия от неточности обаче волейболистките на Тайлaнд съумяха да извърнат развоя и да поведат с 12:10. Лоренцо Мичели взе спиране за България, след което противникът записа 4 следващи точки и поведе с 16:10. Азиатките стигнаха до триумф и във втората част с 25:22.

Началото на третата част бе равностойно и равенството се резервира до 7:7. Българките поведоха с 11:10, само че Тайланд обърна развоя до 14:12 и дръпнаха на нашите при 19:15, а за лъвиците бе мъчно да се върнат в дуела и отстъпиха и в третия сет с 20:25.  

В четвъртък (2 юни) нашият тим ще се изправи против Нидерландия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР