Женският национален отбор по баскетбол допусна поражение от Словения с

...
Женският национален отбор по баскетбол допусна поражение от Словения с
Коментари Харесай

Женският национален отбор по баскетбол загуби от Словения с 66:71

Женският народен тим по баскетбол позволи проваляне от Словения с 66:71. Загубата няма да се отрази съществено на огромната цел - класиране на Евробаскет 2021.

Както и в първия мач с опитния словенски отбор, България до последно не се отхвърли да гони победа, само че малко не доближи.

Победата и математически класира Словения за европейското, а България и Гърция ще се срещнат в директен мач за втората позиция в група А тази събота, прецизира bgbasket.com.

Малката разлика в днешния дуел пък може да помогне на нашия отбор да е измежду петте най-хубави втори тимове в деветте групи.
 България против Гърция директно в народен ефир
България против Гърция директно в народен ефир

Двубоят е в събота

Двубоят стартира чудесно за девойките на Стефан Михайлов, които играеха въодушевено и не отстъпваха по нищо на класния конкурент.

След първата четвърт те изоставаха единствено с две точки, а във втората използваха съмненията у Словения, с цел да създадат поврат и даже да поведат в резултата. Българките взеха шест точки задатък, само че не съумяха да го задържат дълго. Домакините освен изравниха, само че приключиха полувремето със серия от 9-0, което им даде и толкоз задатък на почивката - 41:32.
 Снимка 517159
Източник:

И двата тима се радваха на много постоянна успеваемост, само че макар старанията на нашите девойки, Словения поддържаше разлика. В последните две минути от третата четвърт обаче България съумя да редуцира пасива си единствено до три точки, а преди финалния интервал имаше да наваксва четири - 55:51.

Борбата под коша продължи крепко и в заключителната част и имахме късмет даже да изравним резултата с малко повече от шест минути на часовника.

И двата пъти, в които бяхме напълно покрай Словения обаче, домакините дадоха отговор с решаващи тройки.
 Снимка 517157
Източник:

Ключова бе серията на словенките от 7-0, която още веднъж им даде девет преднина с под три минути оставащи за игра.

20 точки за България записа Борислава Христова, Жаклин Златанова се отличи с 14 и 10 битки, а 14 вкара и Димана Макариева. От групата от 14 преди дуела отпаднаха Теодора Динева и Евгения Нацкина. Ева Лисец бе най-резултатна в мача и за Словения с 23 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР