Женският национален отбор на Испания, който спечели титлата от Световното

...
Женският национален отбор на Испания, който спечели титлата от Световното
Коментари Харесай

Испанският женски национален отбор по футбол спря бойкота

Женският народен тим на Испания, който завоюва купата от Световното състезание през лятото, се съгласи да приключи протеста, откакто от футболната федерация на страната (RFEF) обявиха, че ще създадат " незабавни и дълбоки промени " в своята конструкция, оповестиха от централата и от синдиката на футболистките.
Прочетете още
Решението е било взето към 05:00 часа тази заран след повече от седем часа договаряния в хотел в Олива, на един час от Валенсия, с присъединяване на играчите, на чиновници на федерацията, на Националния състезателен съвет на Испания (CSD) и съюза на дамите футболистки (FUTPRO).

" Ще бъде основана взаимна комисия сред RFEF, CSD и играчите за следене на споразуменията, които ще бъдат подписани на следващия ден ", сподели президентът на спортния съюз Виктор Франкос пред медиите.

" Играчите показаха загрижеността си по отношение на нуждата от дълбоки промени в Испанската футболна федерация, която се ангажира да направи тези промени неотложно ", добави той.

Нито Франкос, нито Рафаел дел Амо, президент на националния комитет за женски футбол, не дадоха детайлности за измененията, които би трябвало да бъдат направени, единствено разкриха, че че те ще бъдат оповестени " скоро ".

Разбра се също, че две националки - Мапи Леон и Патри Гуихаро, са напуснали лагера на женския народен тим и няма да играят в идните мачове на отбора, защото не са в “подходящо ментално положение ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР