Женският национален отбор на България по футбол попадна в група

...
Женският национален отбор на България по футбол попадна в група
Коментари Харесай

Женският национален отбор по футбол на България попадна в група с Румъния, Казахстан и Армения в евровалификациите

Женският народен тим на България по футбол попадна в група C4 в изтегления през днешния ден чоп за европейските квалификации, които за първи път ще се проведат в нов формат, наименуван " две в едно ". Новата система на квалификации планува по едно и също време разиграване на шампионата Лига на Нациите и на квалификации за място на еврофиналите следващата година. Финалният шампионат на Европейското състезание по футбол за дами ще се състои през 2005-а година в Швейцария.

Момичетата на селекционера Силвия Радойска попаднаха в група С4 на третата по мощ лига дружно с тимовете на Румъния, Казахстан и Армения. Във всеки поток тимовете ще играят на разменено посещение, като спечелилите в Лига С по едно и също време печелят нанагорнище в Лига В за идващото издание на шампионата Лига на Нациите, а също по този начин и си подсигуряват присъединяване в баражите за Евро 2025.

" Лъвиците " още веднъж изгубиха от Украйна

Украинките победиха нашите девойки и в Кърджали с 0:4

Попълването на 16-те отбора-участници на Евро 2025 ще стане по два пътя. Осем квоти се дават непосредствено на първите два тима от всяка от четирите групи в Лига А, едно място има за домакина Швейцария, макар присъединяване им в Лига В. Останалите седем тима ще бъдат избрани в баражи в два кръга, които ще обзет слабите тимове от Лига А, тимове от Лига В, спечелилите от петте групи в Лига С и още три тима от Лига С, заели 2-и места.

Силвия Радойска ще би трябвало да събере тима напълно скоро, защото мачовете стартират в интервала 3-9 април, когато ще се изиграят първите два кръга. Кръг номер 3 и номер 4 ще се проведат в интервала 29-и май - 4-и юни. Последната двойка мачове ще се състои в интервала 10-16 юли. Плейофите, в които може да вземат участие и българските девойки, ще се играят на 23-29 октомври първи кръг, и на 27 ноември - 3 декември - втори кръг.

Отборите са разпределени в урни при жребия, а по-късно и в трите равнища на Лигата на Нациите съгласно класирането си в последното издание на шампионата. България тогава игра бараж за нанагорнище в Лига В, само че отстъпи в два мача на Украйна в плейофния кръг.

Европейските шампионки от Англия попаднаха в тежка група в Лига А дружно с Франция и Швеция. Четвъртият тим е Република Ирландия. Световните шампионки от Испания пък са в група А2 дружно с тимовете на Дания, Белгия и Чехия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР