Женска барибала (американска черна мечка), която е била забелязана в

...
Женска барибала (американска черна мечка), която е била забелязана в
Коментари Харесай

Мечка приключенка нахълта в Disney World във Флорида

Женска барибала (американска черна мечка), която е била видяна в парка Disney World в Орландо, град в югоизточната част на Съединени американски щати, е провокирала краткотрайното затваряне на най-малко 10 туристически атракции в този увеселителен парк в понеделник, преди да бъде хваната, оповестиха представители на Агенцията за флората и фауната на Флорида, осведоми Агенция Франс Прес.


Биолози и сътрудници на Комисията за запазване на рибната и дивата флора и фауна във Флорида (FWC) " безвредно заловиха старата мечка ", която се намираше на дърво в тематичния парк " Дисниленд ", се споделя в изказване на FWC.

Според локалната телевизия Fox 35 краткотрайно са били затворени 15 атракциона, в това число тематичните пространства " Къщата на духовете " и " Карибски пирати ".

" В множеството случаи е за предпочитане да се съблюдава отдалеченост от мечките и те да се оставят да си отидат сами, само че в тази обстановка чиновниците заловиха животното, с цел да го трансферират отвън парка " в регион на националната гора Окала, обясниха представители на FWC.

Все още не са известни детайлности за това по какъв начин мечката е съумяла да влезе в увеселителния парк.

" През есента мечките са по-активни в търсенето на храна, с цел да запазят запасите си от мазнини за зимата. Тази женска мечка евентуално се е движила из парка в търсене на храна ", обявиха от FWC.

По отношение на броя на туристите, които приема всяка година, Disney World съставлява един от " икономическите бели дробове " на Флорида и се простира на съвсем 11 000 хектара - повърхност, по-голяма от тази на Париж. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР