Жена сподели за разликата в цените на две основни храни

...
Жена сподели за разликата в цените на две основни храни
Коментари Харесай

Населението ахна! Българка видя цените на храните в Испания, сравни ги с нашенските и…

Жена показа за разликата в цените на две съществени храни у нас и в чужбина, а обстановката разсъни въпроси. Искра Урумова разгласява фотоси във Facebook, които демонстрират цената на кутия с яйца и бутилка мляко. Те са снимани в огромна верига в България и Испания.

От фрагментите се вижда, че цената на яйцата в Испания е малко под 4 лв. – 3.92 лева, а у нас са цели 5,67 лв.. Разликата е 1,75 лв.. Стойностите са приравнено по настоящия курс на валутите.

В България млякото също е по-скъпо. Бултилка на Пиренеите се търгува за 1,04 евро (2,04 лева), а у нас разфасовката на известна марка коства 3.59 лв.. „ Ориентир за цени в Испания и България. Такива ми ти работи “, написа Искра Урумова.

Снимките провокираха разнопосочни мнения. Едни са съгласни, че у нас е по-скъпо, само че съгласно други това не е напълно по този начин. Те показват, че в чужбина постоянно другите съпътстващи разноски са по-значими – да вземем за пример тези за жилище.

„ Храната в Германия или Испания е доста по-евтина за живеещите и работещите там, в сравнение с храната в България за българите “, прибавя Урумова.

На друго мнение е Мария Владимирова, която счита, че: „ Няма доста разлика, с тази разлика, че наемите са по-скъпи и заплатите не толкоз по-високи от България “.

Без подозрение цените варират по отношение на обитаемото място и съответните търговски вериги, само че е реалност, че в България за година бе отчететено рекордно повишение на Индекса на тържищните цени (ИТЦ). Показателят отразява цените на питателните артикули на едро в България, а на годишна база нивото му се е покачило с цели 51,8 на 100, написа glasnews.bg.

Яйцата са едни от продуктите, които нарастнаха рекордно през 2022 година Увеличението у нас е със 76% – при приблизително за Европа с 67%. Подобно огромно нарастване на цените последно е имало през 2011 година, когато бяха отстранени конвенциалните кафези за развъждане на кокошки.

Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР