Жена от Саудитска Арабия постави рекорд на Гинес благодарение на

...
Жена от Саудитска Арабия постави рекорд на Гинес благодарение на
Коментари Харесай

За първи път арабка влезе сама в Книгата на рекордите на Гинес

Жена от Саудитска Арабия сложи връх на Гинес с помощта на картина, която направи от инстантно кафе с изминал период на валидност, оповестяват международните осведомителни организации.

" Нужни ми бяха 45 дни, с цел да завърша картината пред очите на двама очевидци, с видеозапис и фрагменти, направени от дрон ", съобщи Охуд Абдала Алмалки, която учи право в саудитския град Джеда.

Картината съставлява бащите създатели на Саудитска Арабия и на Обединените арабски емирства, а точно крал Абдул Азиз Бин Сауд и шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян. На творбата попадат и портретите на актуалните управници на двете страни, както и на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман.

Картината е дълга 15,84 метра и необятна 13,95 метра. Тя се простира на повърхност от 220 квадратни метра и е в реалност формирана от седем памучни платна, свързани между тях. За творбата са употребявани към 4,5 кг инстантно кафе с изминал период на валидност. Всички персонажи са изрисувани в кафяви тонове след разбъркване на кафето с вода.

Целта на творбата на Охуд е била да напомни на света вековното съгласие сред тези две народи и да способства също за еманципацията на дамите в Саудитска Арабия.

Това е първият път, когато саудитка влиза сама в " Книгата на върховете на Гинес ". През 2015 година 8264 дами от Саудитска Арабия влязоха дружно в Книгата, като осъществиха най-дългата " човешка лента ", като тогава самодейността им целеше да направи хората съпричастни с идеите за предварителна защита и лекуване на рака на гърдата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР