Железопътният трафик по севернокорейско-руската граница се е увеличил тази седмица

...
Железопътният трафик по севернокорейско-руската граница се е увеличил тази седмица
Коментари Харесай

Предполагаема оръжейна доставка. Жп трафикът между Северна Корея и Русия се увеличава, твърди мозъчен тръст

Железопътният трафик по севернокорейско-руската граница се е нараснал тази седмица до най-високото си равнище от години насам, заяви основаният във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания.

Според мозъчния концерн това допуска доставки на оръжие от Пхенян за Москва , откакто водачите на двете страни са разискали задълбочаване на военното съдействие.

Сателитни фотоси показават към 73 товарни вагона на железопътната гара Туманган в севернокорейския граничен град Расон, се споделя в на плана „ Отвъд паралела “ (Beyond Parallel Project), направен от Центъра.

Миналия месец севернокорейският водач Ким Чен Ун и съветският президент Владимир Путин в съветския Далечен изток, като разискаха военни въпроси, войната в Украйна и задълбочаване на военното и икономическото съдействие.

Тогава Съединените щати (САЩ) предизвестиха, че се чака на срещата да бъде контрактувано Пхенян да продава на Москва оръжия за войната в Украйна. Съединени американски щати упрекват Северна Корея , че доставя муниции, артилерийски снаряди и ракети на Русия.

„ Като се има поради, че Ким и Путин разискаха някои военни обмени и съдействие по време на неотдавнашната си среща на върха, трагичното нарастване на железопътния трафик евентуално демонстрира, че Северна Корея доставя оръжия и муниции на Русия “, споделя мозъчният концерн.

Той отбелязва, че не може да бъде изцяло сигурен в изказванието си, тъй като вагоните са покрити.

Съединени американски щати и Южна Корея предизвестиха, че военното съдействие сред Северна Корея и Русия е нарушаване на глобите на Организация на обединените нации против Пхенян. Те считат, че Москва търси муниции от Северна Корея, с цел да поддържа намаляващите си ресурси при нахлуването си в Украйна, а Пхенян получава софтуерна помощ за стратегиите си за шпионски спътници и ракети.

Северна Корея е една от дребното страни, които намерено поддържат Русия след нейното през февруари 2022 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР