Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени, съобщи президентът

...
Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени, съобщи президентът
Коментари Харесай

Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени | Беларус е изтеглила дипломатите си от Украйна

Железопътните връзки сред Украйна и Беларус са прекратени, заяви президентът на украинската държавна железопътна компания Александър Камишин, представен от организация Укринформ. В изявление за локална телевизия Камишин прецизира, че през миналото денонощие 60 000 души са употребявали влаковете, с цел да се придвижат в западната част от страната, а 20 000 - с цел да изоставен Украйна.

Беларус е изтеглила дипломатите си от Украйна, разгласи беларуският дипломат Игор Сокол, представен от съветската организация Интерфакс.

Сокол изясни, че посолството се е намирало " в действителност в обсадно състояние ", с блокирани банкови сметки и закани за физическа разпра.

Последната група от 11 сътрудници е напуснала Украйна през днешния ден през границата с Молдова. В тази връзка посланикът упрекна украинските управляващи, че не са обезпечили безвредно напредване непосредствено към Беларус.

Териториите на север от Киев бяха окупирани в края на февруари от съветски войски, които навлязоха в Украйна от беларуска територия. Боевете в северозападните околности на украинската столица не престават оттогава.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР