Желаещите да се имунизират с РНК ваксина на Pfizer могат

...
Желаещите да се имунизират с РНК ваксина на Pfizer могат
Коментари Харесай

26 зелени коридора ваксинират с Pfizer през празниците

Желаещите да се ваксинират с РНК ваксина на Pfizer могат да го създадат в празничните дни. Във всички оповестени работещи пунктове ще бъде налична РНК имунизацията, оповестява „ Монитор “.

Решението да се възобновят зелените коридори по празниците беше взето на съвещание на имунизационния щаб. Имунизацията ще се прави с трите утвърдени и позволени за приложимост ваксини - Pfizer, Моderna и АstraZeneca.

По време на великденските празници за интервала 30 април – 9 май в страната ще работят общо 26 пункта със зелен кулоар. В столицата 4 лечебни заведения ще обезпечат зелени коридори - ВМА, Александровска, УМАЛ „ Св Анна “ и УМБАЛСМ „ Пирогов “. В тях също ще се слага имунизацията на Pfizer, увериха от здравното ведомство.

В Александровска болница имунизационните кабинети ще работят от 9 до 17 часа през всички дни като се изключи 3 май, понеделник.Във ВМА ще слагат две от имунизациите - на АstraZeneca и на Pfizer. Там имунизационният център ще работи всеки ден с работно време през работните дни, т.е. 5 и 7 май, от 8 до 16 ч., а в почивните дни по Великден и на Гергьовден - от 9 до 13 ч. Зелените коридори в " Пирогов " пък ще работят всеки ден без отмора, от 8,30 до 17,30 ч. В Окръжна болница зеленият кулоар ще работи от 30 април до 9 май от 8 до 19 часа.За зелените коридори не е належащо авансово записване на час, ще се вършат и реимунизации. Осигурени са ваксини и за всички записали се в електронния указател съгласно желанията им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР