Жълт код за вятър и гръмотевици е в сила в

...
Жълт код за вятър и гръмотевици е в сила в
Коментари Харесай

Опасно време: Жълт код за вятър и гръмотевици в 19 области днес

Жълт код за вятър и гръмотевици е в действие в днешния ден за 10 области на страната, а за вятър – в 8, сочи информация на Национален институт по метеорология и хидрология. Жълт код единствено за гръмотевици е разгласен за област Бургас. Предупреждението за вятър с гръмотевици е годно за областите Видин, Монтана, Враца, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна. Там се чака да има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки.


Очакваните количества дъжд са 20-25 л/кв.м, тук-там до 30 л/кв.м. Ще духа вятър от запад-северозапад със междинна скорост 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.

В Добрич и Варна се чака мощен вятър и по морето. Вятърът ще бъде от запад-северозапад 14-19 м/с(7-8 по Бофорт)) и с пориви до 24 м/с( 9 по Бофорт).

Жълт код единствено за вятър има в областите Плевен, Ловеч, София област, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Габрово и Велико Търново. В тези области ще духа северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.

Жълт код за гръмотевици е разгласен за област Бургас. Там се чакат краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Има условия за градушки. Количествата дъжд ще са 20-25 л/кв.м, тук-там до 30 л/кв.м.
 Жълт код за рисково време на следващия ден е разгласен в 19 области Жълт код за рисково време на следващия ден е разгласен в 19 области
Жълт код за вятър, интензивни превалявания, гръмотевични стихии е разгласен за на следващия ден в съвсем цялата страна. Предупреждението е в действие за 19 области.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР