Изявлението на съпредседателя на Продължаваме промяната“ Кирил Петков съдържа некомпетентни,

...
Изявлението на съпредседателя на Продължаваме промяната“ Кирил Петков съдържа некомпетентни,
Коментари Харесай

ДАНС: Коментарите на Кирил Петков за работата на агенцията са некомпетентни и подвеждащи

Изявлението на съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков съдържа „ некомпетентни, погрешни и подвеждащи мнения във връзка с работата на Държавна организация „ Национална сигурност “. Това се споделя в позиция на ДАНС, изпратена до медиите.

Повод за изказването е изявлението на Петков, че българските служби не са задоволително дейни в битката с съветския шпионаж.

Пълният текст на позицията:

Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) е профилиран орган към Министерския съвет на Република България за осъществяване на политиката за отбрана на националната сигурност, чиито цели се задават от висшите органи на държавната власт (съгласно чл.5, ал.1 от Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност). Спазвайки прецизно законите на Република България и предоставените й от държавните управляващи отговорности, в компетенциите на ДАНС е да извърши точна преценка и разбор за метода на тяхното осъществяване.

За осъществяване на законово избраните си отговорности чиновниците на ДАНС употребяват специфични способи и средства, умения и качества, добити в процеса на работа и надграждани всекидневно в профилирани образования и в споделените действия с партньорски служби. Изграждането на ефикасен чиновник лишава години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки чиновник са големи. Ресурсите на Агенцията са ориентирани към осъществяване на голям брой законово регламентирани задължения.

Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници.

Службите за сигурност са имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите. Нека вместо това се стремим към създаване на просвета на сигурност, към непоклатимост и разцвет на България “, се акцентира в позицията на ДАНС. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР