Изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

...
Изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

С безпрецедентна стъпка ЕС забрани медийната машина на Путин

Изявление на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по отношение на новия пакет от наказания против Русия и Беларус:

Докато войната в Украйна продължава и украинците се борят самоуверено за страната си, Европейският съюз ускорява още повече поддръжката си за страната и глобите против нападателя —Русия на Путин.

За първи път Европейският съюз ще финансира закупуването и доставката на оръжия и друго съоръжение за страна, която е обект на нахлуване. Това е преломен миг. Същевременно още един път ускоряваме глобите си против Кремъл и неговия съдружник — режима на Лукашенко.

Първо, затваряме въздушното пространство на Европейски Съюз за руснаците. Предлагаме възбрана на всички притежавани от Русия, регистрирани или следени от Русия въздухоплавателни средства. Те към този момент няма да могат да кацат, изхвърчат или прелитат над територията на Европейски Съюз. Това важи за всеки под наем полет, за всеки аероплан, притежаван или следен по различен метод от съветско юридическо или физическо лице. Нека бъда доста ясна - въздушното ни пространство ще бъде затворено за всеки съветски аероплан, което включва частните реактивни самолети с олигарси.

Второ, с още една невиждана стъпка ще забраним в Европейски Съюз медийната машина на Кремъл. Държавните медии „ Русия Днес “ и „ Спутник “, както и техните дъщерни сдружения, към този момент няма да могат да популяризират лъжите си, с цел да оправдават войната на Путин и да сеят разделяне в нашия Съюз. Затова създаваме принадлежности за възбрана на тяхната токсична и нездравословна дезинформация в Европа.

Трето, ще се заемем и с другия агресор в тази война — режима на Лукашенко. Той е съизвършител в това подло нахлуване против Украйна. Така че ще засегнем режима на Лукашенко с нов пакет от наказания. Ще въведем ограничаващи ограничения против неговите най-важни браншове. Това ще спре беларуския експорт на произведения от минерални горива за тютюн, дървесина и дървен материал, цимент, желязо и стомана. Освен това ще разтеглим рестриктивните мерки върху износа на артикули с двойна приложимост, които въведохме за Русия, и по отношение на Беларус.

По този метод ще се избегнат всевъзможни опасности от заобикаляне на нашите ограничения против Русия. Освен това ще глобяваме тези беларуски жители, които оказват помощ на съветските военни дейности. Всички тези ограничения са в допълнение към мощния санкционен пакет, който показах през вчерашния ден, утвърден от нашите интернационалните сътрудници. В рамките на този пакет значими съветски банки ще бъдат изключени от системата SWIFT. Ще забраним също по този начин интервенциите на централната банка на Русия и ще замразим всички нейни активи, с цел да я възпрепятстваме да финансира войната на Путин. И ще се насочим към активите на съветските олигарси. Продължаваме да работим в тясна съгласуваност с сътрудниците по света.

И продължаваме да поддържаме тесни контакти с нашите украински другари. Лидерството на президента Зеленски и неговата храброст, както и устойчивостта на украинския народ, са изключителни и впечатляващи. Те са ентусиазъм за всички нас. Приветстваме с отворени прегръдки украинците, които са принудени да бягат от бомбите на Путин, и се гордея с топлото посрещане, което европейците към този момент им дават. Мобилизираме всички старания и всяко евро в поддръжка на нашите източни страни членки — да одобряват тези бежанци и да се грижат за тях. Ще създадем това в цялостна взаимност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР