Известно е, че цветовете влияят върху настроението ни. Това важи

...
Известно е, че цветовете влияят върху настроението ни. Това важи
Коментари Харесай

Избор на стайни растения според темперамента

Известно е, че цветовете въздействат върху настроението ни. Това важи и за цветовете на стайните растения, които отглеждаме вкъщи. Учените са стигнали до извода, че изборът на саксийни цветя за декорацията у дома е мощно повлиян от темперамента ни. В тази връзка, те предлагат тъкмо избрани растения, съгласно вида характер.

 Izbor-na-stajni-rasteniya-spored-temperamenta-hrizantemi

За меланхолиците и флегматиците е добре да отглеждат растения, които цъфтят в оранжево, жълто и алено.

 

 Izbor-na-stajni-rasteniya-spored-temperamenta

Холериците и сангвиниците би трябвало да заложат на по-нежни и успокояващи цветове – целесъобразно е да украсят дома си с рози, хризантеми, теменужки.

 Izbor-na-stajni-rasteniya-spored-temperamenta-Orhideya

Внимание! Орхидеята е „ жигосана “ като рискова. Твърди се, че през нощта и в ранните утринни часове, тя всмуква силата на индивида и по тази причина не се предлага развъждането й в спалнята, а хора с по-слаби нерви най-добре въобще да не я отглеждат вкъщи.

Как да запазим цветята във вазата по-дълго?

Разбира се, един пресен букет цветя не би могъл да ни радва толкоз дълготрайно, колкото цъфналото в саксията цвете, само че въпреки всичко има няколко метода да запазим цветята по-дълго, даже и когато са във вазата.

Отстранете листата в края на стъблото

Преди да поставите цветята във вазата, първо почистете листата в края на стъблото – не трябва да има листа в тази част, която ще бъде потопена във вода, тъй като това става причина за развиването на гнилостни процеси. За още по-добър резултат, прибавете към водата и една таблетка аспирин.  Избор на стайни растения съгласно темперамента

Колко постоянно да сменяме водата във вазата?

За да запазим цветята по-дълго, водата във вазата би трябвало да се сменя всеки ден. Не пълнете вазата догоре! Достатъчно е стъблата на цветята да бъдат потопени в 2-3 пръста вода.

 Kak-da-se-radvate-po-da-lgo-na-svezhite-tsvetya-va-v-vazata

 

Внимавайте с аранжировката

Соковете на някои цветя могат да провокират реакция у други и по този начин да съкратят живота им. Такива са да вземем за пример нарцисите, по тази причина ги натопете в обособена ваза.

 Nachini-da-zapazim-tsvetyata-po-da-lgo

 

Осигурете пресен въздух за букета във вазата

Можете да запазите цветята по-дълго, в случай че се постараете да ги поставите на проветриво място, надалеч от плодове. При гниенето или зреенето на плодовете се отделят нездравословни газове, които могат да навредят на букета във вазата. Същото се отнася и за други нездравословни газове, в това число цигареният пушек.

 Избор на стайни растения съгласно темперамента

 

Поставете вазата с цветя надалеч от директните слънчеви лъчи

За да се радвате по-дълго на свежите цветя във вазата, дръжте ги по-далеч от прозореца. Пряката слънчева светлина ще съкрати живота им. Температурата на въздуха в помещението също е значима. Цветята ще устоят по-дълго, в случай че се държат на студено.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР